Westfriesland

Ondernemend onderwijs op middelbare scholen in Westfriesland

De finalisten van editie 2016. Foto: Alex Gitzels/OnsWestfriesland

WESTFRIESLAND – Hoe maak je de ondernemer los in scholieren op Westfriese middelbare scholen? Hoe kunnen leerlingen ondernemend meedenken met organisaties? Met #Jong17 hebben Prodico en Rabobank West-Friesland een leuk , leerzaam en levensecht ondernemersprogramma neergezet, waarin leerlingen een bedrijfsidee uitwerken en ook ECHT een eigen bedrijfje gaan beginnen.

Met begeleiding van hun eigen docent, Sylvia Bakker van Prodico, een gastdocent van Rabobank West-Friesland, een aantal gevestigde ondernemers gaan groepjes leerlingen aan de slag met hun eigen bedrijfsidee, organisatie, financiering, marketing/promotie, inkoop, boekhouding etc. Om een ondernemende houding en gedrag te bevorderen doen ook klassen mee om vraagstukken van verschillende organisaties op te lossen.

Bedrijf starten

In een aantal weken krijgen ze tijd om hun idee uit te werken of hun bedrijf te starten. Dat succes pitchen ze op de halve finale op school en per klas mogen er de beste twee groepjes door naar de finale in schouwburg het Park in Hoorn. Daar vindt op donderdag 20 april 2017 de verkiezing van het beste #Jong17-bedrijf van Westfriesland plaats.

Special guest: Buddy Vedder

Als speciale gast, artiest en als presentator heeft organisator Rabobank Buddy Vedder ingehuurd. De ster van GTST én winnaar van het RTL4 programma Dance Dance Dance! geeft acte de presence met een spetterende danceact en neemt een deel van de presentatie voor zijn rekening.

Van harte welkom

Het belooft een spetterende avond te worden! Leerlingen, hun docenten en medeleerlingen, ouders, coaches, ondernemers en gastdocenten kunnen kaarten voor het eindgala Jong17 bestellen op de website: www.jongwestfriesland.nl.

 

Ondernemend onderwijs op middelbare scholen in Westfriesland

To Top