Radio

Ondernemersradio Westfriesland in Bedrijf gaat door op Weeff

Alex Gitzels (l) met enkele Starters van de Week van 2016

REGIO – Het ondernemersprogramma Westfriesland in Bedrijf, waaraan deze redactie aan meewerkt, krijgt vanaf zaterdag 9 september een vervolg op de nieuwe streekomroep Weeff. “De uitzendtijden en de inhoud blijft zoals het was, alleen de naam van de zender verandert,” aldus eindredacteur en presentator Alex Gitzels.

Sinds 3 juni werden alle uitzendingen van Radio Hoorn en dus ook dit programma gestaakt, wat de aanloop was naar de beëindiging van deze lokale omroep. Sinds 8 augustus is deze opgegaan met Radio Enkhuizen in de nieuwe streekomroep Weeff.

Groot Westfriesland

Gitzels: “Hoewel het programma al nieuws en interviews had met ondernemers uit geheel Westfriesland, klonk het raar dat het alleen op Radio Hoorn te beluisteren was. Nu vooralsnog te beluisteren via 107.1 FM en 105.8FM en later via 103.9 FM. Dus nog beter te beluisteren in (groot)-Westfriesland.”

TV

Naast het radioprogramma wordt er ook gedacht aan een tv versie van het programma. “Maar dat kan nog wel even duren,” vult Alex Gitzels aan. “Bij TV komt veel meer kijken dan bij het maken van radio. Qua inspanning is dat een factor 7 groter. En omdat de redactie, presentatie en ook techniek door mij wordt gedaan, is dat al een aardige taak voor één uur radio per week.”

Inspirerend

Ondanks dat het vrijwilligerswerk is hoor je Gitzels niet klagen . “Radio maken is ontzettend leuk, wat ik onderhand ook al meer dan 20 jaar doe. Het verhaal van ondernemers over keuzes maken en over succes en dieptepunten is leerzaam. Hopelijk ook voor de luisteraars. Dat merk je ook bij de Starter van de Week. De drive en energie om de wereld te veroveren. Erg inspirerend.”

Naast de interviews met ondernemers heeft het programma rond 17.30 uur een ondernemersnieuws weekoverzicht gevolgd door een activiteitenagenda en een wekelijks wisselende columnist.

Input

Ook voor het nieuwe seizoen staat de redactie open voor nieuwsberichten, activiteiten, starters van de week. Dat kan via redactie@westfrieslandinbedrijf.nl. “Het doel is het ondernemersnieuws vanuit Westfriesland te verzamelen en te delen met de ondernemers. Weten wat je buurman doet, welke nieuwe bedrijven zich vestigen of wellicht gestopt zijn. Een investering van wekelijks 56 minuten.”

De uitzending en losse interviews zijn ook via podcast na het weekend te beluisteren. (iTunes link)

 

Ondernemersradio Westfriesland in Bedrijf gaat door op Weeff

To Top