Westfriesland

Startersloket West-Friesland officieel van start

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

HOORN – Donderdagochtend vond bij atletiekvereniging Hollandia in Hoorn de start plaats van een nieuw platform voor startende ondernemers. Een symbolische plaats voor de officiële start van het nieuwe startersloket West-Friesland.

De aanwezige wethouders van de zeven Westfriese gemeenten en vertegenwoordigers van onderwijs en het bedrijfsleven in West-Friesland zaten met een glimlach aan de koffie. Het nieuws dat de avond ervoor bekend werd dat de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg weer door zou gaan was het besprek van de ochtend.

‘Prachtig initiatief’

Ook tevreden gezichten bij Joeri Goede en Martijn Pennekamp. Nadat het idee al een tijdje aanwezig was, is de laatste maanden hard gewerkt om het startersloket en met name voor de regio Westfriesland gereed te krijgen. Daarin vond men ondersteuning van het Ontwikkelingsbedrijf NHN en de zeven Westfriese gemeenten. “Dit startersloket is een prachtig initiatief”, aldus Wethouder Harry Nederpelt van de gemeente Medemblik. “Het draagt bij aan een gezond startersklimaat in de regio Westfriesland.”

Startersloket

Het Startersloket treedt op als vraagbaak voor (oriënterende) starters in de regio en geeft antwoord op alle vragen met betrekking tot het ondernemerschap. Dat kan online door middel van relevante kennisartikelen, nieuws of ondernemersverhalen uit de regio, gratis downloads, artikelen over regionale regelgeving en handige rekentools. Door middel van een regionale agenda kunnen de starters ook evenementen en trainingen in de regio bijwonen, die samen met relevante regionale kennispartners worden gegeven.

Quiz

De bijeenkomst werd afgesloten met een quiz over Westfriesland, het ondernemen en natuurlijk starters. Daardoor leerde men dat er circa 2000 starters per jaar zijn in de regio Westfriesland en dat deze landelijk gezien gemiddeld 49 jaar oud zijn. Een eye opener voor veel aanwezigen. De quiz werd gewonnen door wethouder Caroline van der Pol van de gemeente Koggenland.

Interviews

Na afloop sprak onze reporter met de beide initiatiefnemers over het ontstaan van het Startersloket, de taken en de ambities met het platform en eventuele uitbreiding naar andere regio’s.

Interview Thijs Pennink directeur ontwikkelingsbedrijf NHN uit uitzending Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn.

Uitgebreider interview met Joeri Goede en Martijn Pennink uit uitzending Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn.

Startersloket West-Friesland officieel van start

To Top