Westfriesland

Terugblik MVO Westfriesland bijeenkomst (foto’s)

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

BLOKKER – Donderdagmiddag 9 maart 2017 was Restaurant De Nadorst in Blokker de gastheer van de MVO Westfriesland bijeenkomst van Werkgeversservicepunt Noord-Holland Noord. Tijdens de bijeenkomst werden twee nieuwe Proud Partners in het zonnetje gezet en was er een mini debat over de arbeidsmarkt en de uitdagingen van het vinden van een baan. De presentatie was in handen van Chris Wobben.

Proud Partner

De eerste Proud Partner was voor de gastheer, Rob Baltus van Restaurant De Nadorst. Al jaren heeft hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Sara Oud is daar één van. Aan haar was de eer om het Proud Partner beeldje te overhandigen aan Rob Baltus.

Het andere Proud Partner-beeldje ging naar Spyke Security uit Alkmaar. Zij zien juist de positieve kanten van mensen met een beperking. Zo hebben zij gemerkt dat een autist bepaalde werkzaamheden juist beter kan.

Mini debat

In het mini debat namen diverse partijen zitting op het podium. Het vinden van een nieuwe baan als voormalig ondernemer bleek niet makkelijk te zijn. Ook een oudere sollicitant gaf aan moeite te hebben om aangenomen te worden. Uit de reacties uit de zaal bleek dat een senior rol bij veel bedrijven een toegevoegde waarde kan zijn. Maar geen van de aanwezige bedrijven kon de beide werkzoekers een ‘on the spot’ een baan aanbieden. Ook de kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de rol van Werksaam hierin kwam aan bod.

Netwerken

De bijeenkomst werd afgesloten met een netwerk moment. Verdeeld over negen tafels moesten de twee teams per tafel tegen elkaar strijden door via tips en hints het bedrijfsnaam op het visitekaartjes te raden. De bijeenkomst werd afgesloten met een netwerkborrel.

Foto’s

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”MVO Westfriesland 9 maart 2017″]

Terugblik MVO Westfriesland bijeenkomst (foto’s)

To Top