MBO

Uitzending 27 oktober 2012: BNI Hoorn, Open Coffee, Maatschappelijke Beursvloer en Keuken van Tante Cornelia

Zaterdag 27 oktober was alweer aflevering 25 van het ondernemersprogramma op Radio Hoorn, Westfriesland in Bedrijf te horen. Het programma voor, over en met Westfriese ondernemers.

In de uitzending stapten we in de wereld van netwerken. Arjan Jonker is voorzitter van BNI chapter Hoorn. Zij netwerken elke dinsdagochtend vroeg met een vaste groep ondernemers. Wat zijn de kenmerken van het BNI concept en levert het ook wat op? Maar er zijn meer netwerk bijeenkomsten. Één daarvan is Open Coffee. Elke maand zijn er bijeenkomsten in Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen en Medemblik. Zelf bezochten wij de Open Coffee van Hoorn en vroegen naar de ervaringen van het netwerken.

In de Westfriese Ondernemers Agenda extra veel tips voor netwerk bijeenkomsten en spraken wij met Anne van Leeuwen over de Maatschappelijke Beursvloer op 23 november in Het Postkantoor in Bovenkarspel. Tot slot een hartig gesprek met Starter van de Week Astrid Kroone van “De Keuken van Tante Cornelia”. Hoe valt het ondernemen haar en wat maakt zij zoal? Het gesprek was ons smakelijk bevallen.

(advertentie)

Audio uitzending

Arjan Jonker is sinds oktober de voorzitter van BNI Hoorn, Zien en aanbevelen. BNI is een Amerikaans concept, wat houdt het in? Wat is warm aanbevelen en levert het ook wat op? Zijn gasten ook welkom? Allemaal vragen waar Arjan Jonker het antwoord op geeft.

Open Coffee is een vrijblijvende vorm van netwerken. Je kunt komen en gaan zonder je van te voren aan te melden en vertrekken wanneer het jou uitkomt. Vanaf 09.30 uur verzamelden zich in brasserie Het Park een grote groep met ondernemers met te netwerken. In de volgende reportage hoort u: Jeroen Woudsma van Novimagz, Sandra de Waart zelfstandig consultant, Alida Langedijk van Imago Langedijk en Ellen Molenaar van Ergo AdviesMolenaar.

Op 23 november vindt voor de derde keer de Maatschappelijke beursvloer Westfriesland plaats. Tijdens deze beurs in Het Postkantoor in Bovenkarspel wordt vraag en aanbod tussen bedrijven en non-profit organisaties gekoppeld. Wij spraken namens de organisatie met Anne van Leeuwen over het doel, de inbreng van bedrijven en de mogelijkheid om nog in te schrijven.

Aan het eind van de uitzending was er weer tijd voor de starter van de week. Deze week Astrid Kroone van “De Keuken van Tante Cornelia” een catering bedrijf voor o.a. Afternoon Tea, Hight Tea en Tea Buffet. Hoe valt het ondernemen haar en wat maakt zij zoal? Wat valt tegen en hoe verkoop je je producten?

 

Wij zoeken nog altijd starters voor onze uitzending. Kent u ondernemers die korter dan 3 jaar actief zijn in de regio Westfriesland? Geef het bedrijf aan ons door, of vertel hem/haar hierover. Reageren kan via info@westfrieslandinbedrijf.nl. Elke week een andere startende ondernemer van de week.

Natuurlijk is Westfriesland in bedrijf ook deze zaterdag weer te beluisteren. Elke zaterdagmiddag tussen 15.00-16.00 uur op Radio Hoorn of via www.radiohoorn.nl
Populair deze week

To Top
*/ ?>