Radio

Uitzending 3 november 2012: Over Burn-Out, start ECWF, welkomstpakket starters Hoorn en 1976.nu

Zaterdag 3 november 2012 was aflevering 26 van het ondernemersprogramma op Radio Hoorn, Westfriesland in Bedrijf. Het programma voor, over en met Westfriese ondernemers.

Deze uitzending begonnen we met Burn-Out. Hoe voelt het? Wat zijn de signalen en kun je het voorkomen? Daarna spraken we met project manager Gerard Fit over het deze week gelanceerde initiatief voor gezamenlijke energie inkoop.

Rond half vier was er zoals gebruikelijk het Westfries Ondernemers Nieuws week overzicht met daarin ook een terugblik op de uitreiking van het eerste welkomstpakket voor startende ondernemers door Wethouder Aart Ruppert van de gemeente Hoorn. Gevolgd door de Westfriese Ondernemers Agenda met activiteiten voor de WestFriese Ondernemers.

Op de nationale Startersdag van de Kamer van Koophandel spraken wij ook deze week weer met de starter van de week, deze week Niels Deen van 1976.nu. Hij is onder andere actief met inkoopmanagement bij Woningcorporaties.

(advertentie)

Ondernemers over Burn-Out


Volgens het CBS heeft 10% van de Nederlandse beroepsbevolking last van burn-out verschijnselen. In de uitzending twee ondernemers die open vertellen over hoe zij hun burn-out en de periode ervoor ervaren hebben. Jacco Deen overkwam het als ondernemer. Niels Deen ondervond het tijdens toen hij in loondienst was. Met deze ervaring achter de rug probeert hij met ‘Kern van de Zaak’ mensen met een Burn-Out te helpen. Hij begeleidt Jacco uit zijn Burn-Out. In dit open gesprek vertellen ze beide over hun burn-out periode en hoe ze eruit zijn gekomen.

Energie Coöperatie West-Friesland

De Westfriese Bedrijven Groep, Hoc Hoorn en Park Management Hoorn zijn gestart met een gezamenlijk energie project voor het Westfriese MKB genaamd; Energie Coöperatie West-Friesland. In de uitzending sprak ik hierover met Gerard Fit, hij is als project manager betrokken bij deze coöperatie. Wat is het doel van de ECWF en wat zijn de voordelen voor ondernemers?

Welkomstpakket


Vrijdagmiddag 2 november 2012  was de officiële overhandiging van het eerste welkomstpakket voor Startende Ondernemers en presenteerde men de nieuwe website voor startende ondernemers in Hoorn startersvoorstartershoorn.nl. In de volgende reportage hoort een gesprek met Daniël Banis, hij is de betrokken ambtenaar namens de gemeente Hoorn en Frank Bakker namens Startwijzer. Maar eerst het woord aan Wethouder Aart Rupport, hij verteld over het waarom van dit welkomstpakket en overhandigd deze aan startende ondernemer Charles Renshoff van Uw bedrijfsjurist.

Starter van de Week

Tot slot van de uitzending een gesprek met Niels Deen van 1976.nu. Sinds september 2010 is het gestart met zijn diensten voor woningcorparaties. Een wereld die de laatste tijd veel in het nieuws is.

Gezocht starters en perberichten

Wij zoeken nog altijd starters voor onze uitzending. Kent u ondernemers die korter dan 3 jaar actief zijn in de regio Westfriesland? Geef het bedrijf aan ons door, of vertel hem/haar hierover. Reageren kan via info@westfrieslandinbedrijf.nl. Elke week een andere startende ondernemer van de week.

Natuurlijk is Westfriesland in bedrijf ook deze zaterdag weer te beluisteren. Elke zaterdagmiddag tussen 15.00-16.00 uur op Radio Hoorn of via www.radiohoorn.nl
Populair deze week

To Top
*/ ?>