Column van Otto

Column van Otto: Brenda

ottowijnen

Zaterdag 19 oktober 2013: Column van Otto – Brenda

Afgelopen week realiseerde ik me weer eens hoe gezegend ik eigenlijk ben. Twee gezonde dochters en een fijne vrouw die mij alle ruimte als ondernemer actief te zijn.

Mijn vrouw zat in de klas met een buurmeisje, Brenda. Ze woonden samen op het Friese platteland en fietsten vaak door weer en wind richting het kleine dorpsschooltje.

Brenda heeft daarna haar curriculum mooi opgebouwd: MAVO, MEAO, opleiding tot tolk/vertaler, een aantal cursussen en uiteindelijk ook nog een minor aan een hogeschool. Inmiddels woont ze in een fraai eigen pand in Den Haag, heeft al jaren een leuke vriend en ze is zelfstandig onderneemster. Ze is actief als beëdigd tolk Portugees en Frans en werkt veel voor de IND. Ze sport op internationale toernooien, kreeg bijvoorbeeld in Finland laatst de Fair-playprijs. Dat alles bij elkaar bezien denk je: “da’s een mooi plaatje”, niet?

Klein detail: Brenda is nagenoeg blind. Lullig foutje op de kinderafdeling destijds. De zuuroplossing voor de ogen was niet verdund…

je gaat opeens letten op akoestiek, geur en temperatuur!

Vorige week waren Brenda en haar vriend voor het eerst bij ons op bezoek hier in Hoorn. Een organisatie voor blinden en slechtzienden had een stadswandeling georganiseerd vandaar dat ze ook even bij ons kwam aanwaaien. Haar vriend ziet al vanaf geboorte niets en het was heel apart om hen in het huis rond te leiden; je gaat opeens letten op akoestiek, geur en temperatuur!

Dat je je onderneming draait zonder je gezichtsvermogen?

Voor hen is het vertrouwen op andere zintuigen dan de ogen natuurlijk dagelijkse kost. Kun je het je voorstellen? Dat je je onderneming draait zonder je gezichtsvermogen? Hoe doe je je  dagelijkse dingen? Haar vriend kookt graag; hoe weet ie nou of de pan met pasta al warm is? En of je je billen goed hebt afgeveegd? Om maar eens wat te noemen…

Wát een wilskracht!

Ik buig diep voor Brenda: totaal onafhankelijk van anderen en met veel positiviteit heeft ze haar leven helemaal naar haar hand gezet, ondanks die heftige beperking. Wát een wilskracht! En een inspirerend voorbeeld voor als ik mezelf om welke reden dan ook wat zielig zit te vinden.

Brenda, go girl,  you rock!

Otto

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/116351982″ params=”auto_play=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Populair deze week

To Top
*/ ?>