Column

Column Otto Wijnen: Mag ik even uw aandacht

Otto Wijnen is onlangs komen wonen in de regio Westfriesland. Elke eerste zaterdag van de maand zijn ervaringen met het ondernemen en de ondernemers in Westfriesland.

Zaterdag 4 april 2015 – Column Otto Wijnen: Mag ik even uw aandacht

Mag ik even uw aandacht? Ja? Kan het even? Mooi! Dank u!
Nu dus? Mag ik uw aandacht?
U raakt nu waarschijnlijk licht geïrriteerd en denkt mogelijk: ja, toe maar, steek dan van wal!
Heb ik uw aandacht nog steeds?

GRATIS BIER!!!

Zo; nu ik uw aandacht écht heb, moet ik ook iets terug leveren. Want niets is voor niets. U geeft aandacht, daar wilt u wel wat voor terug! Logisch! En terecht! U moet er namelijk iets anders voor laten; u kunt nu niet tegelijkertijd aan uw kilometerregistratie werken, of een diepgaand filosofisch gesprek voeren.

Aandacht kost iets. Kijk maar in de reclamewereld. Deze paar radiominuten zouden me zomaar een paar honderd euro kunnen kosten. En op een landelijke radiostation het veelvoudige.

Heb ik uw aandacht nog?

Gister zat ik in een klasje. Mijn hogeschool organiseerde een alumni-avond met workshops en ik had de workshop over omzetvergroting gekozen, van ene Wim. Die begon sterk met een rondje interactie en hij beloofde zijn verhaal in drie delen aan te bieden. Ik moest meteen aan Steve Jobs zijn Stanford speech denken. Veelbelovend! Hij kreeg mijn aandacht.

Nou, hij lulde – ik bedoel vulde hij maar liefst vijf kwartier!!

Nou; die heeft hij schaamteloos genomen! Hij zou een workshop doen van een uur. Een work-shop; vrij vertaald: een werk-winkel. Daarbij zet je je publiek dus aan het werk en begeleidt je! Nou, hij lulde – ik bedoel vulde hij maar liefst vijf kwartier!! Mind you; het was inmiddels half tien ‘s avonds en ik moest nog twee uur rijden, dus ik nam mijn aandacht terug en vertrok.

Nee die Wim krijgt mijn aandacht nooit meer! Ik denk dat ik hem trouwens een rekening stuur voor een uur aandacht; da’s een prima manier om mijn omzet deze week te vergroten!

Deze column is geïnspireerd op een verhaal van Joep Stassen
Populair deze week

To Top
*/ ?>