Column

Column Michiel Beemster: Its all in the family

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/207354446″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Michiel Beemster is mede-eigenaar van Fletcha Eventures en maakt elke vierde zaterdag van de maand zijn ondernemerscolumn. 

23 mei 2015 – Column Michiel Beemster: Its all in the family

Ik hoor u meteen denken, wat een rare titel voor een column en wat heeft dat met ondernemen te maken? Dat ga ik u uitleggen.

In de 12 jaar dat ik bezig ben met het uitrollen en opzetten van mijn bedrijf kom je veel verschillende mensen tegen; interessante, flamboyante, leergierige, eigenwijze, vreemde enz. enz.

Zoveel enthousiasme konden wij natuurlijk niet weigeren

Doordat wij veel met vrijwilligers werkten tijdens onze evenementen kwam er ongeveer tien jaar geleden een hyper klein ventje aangelopen, die ons graag wilde helpen. Ik kon hem wel van het dorp dus ik wist wie hij was. Hij vroeg mij en mijn compagnon of hij mocht helpen of eigenlijk, hij vroeg het niet, hij zei stellig; “ik vind jullie zo cool, ik ga jullie helpen, wat moet ik doen?”. Zoveel enthousiasme konden wij natuurlijk niet weigeren en al snel hielp het ventje met allerlei klusjes.

We leerden het ventje wat beter kennen en het bleek dat hij een talentvolle wielrennen was, maar dat hij door suikerziekte moest stoppen. Hij had alleen zoveel energie dat een seconde stilzitten al te veel voor hem was en hij had daarom zichzelf voorgenomen had om zoveel mogelijk zich in te zetten als vrijwilliger.

Jaren gingen voorbij en het ventje werd erg dierbaar voor ons, je merkte dat hij veel wilde leren en dat hij veel trekjes en maniertjes van ons overnam. Hij ronde zijn sportopleiding af en werd manager van een sportschool, hij zorgde ervoor dat de sportschool opbloeide en zijn hyper enthousiasme werkte daar ook erg aanstekelijk.

U denkt, waar wil je nou naar toe met je verhaal? Dat ga ik u vertellen, zoals ik eerder al vertelde nam hij veel trekjes en maniertjes over, zo kwam hij dus ook een klein weekje na mijn laatste column, zomaar op de proppen met een eigen column. Ik moet zeggen dat het mij best ontroerde, de inhoud was mooi en goed ook. De strekking was dat hij ooit bij ons was begonnen en dat hij nu twee grote broers erbij had waar hij erg tegen op keek en waar hij veel aan te danken had, hij vertelde zelfs dat hij door dat hij veel geleerd had bij ons nu een mooie baan er aan over had gehouden. Dat denk ik persoonlijk niet, want sommige mensen komen er linksom of rechtsom er altijd wel. Maar buiten dat was de column een groot compliment.

ondernemen zorgt niet alleen voor een mooie invulling van ons werkend bestaan, het is veel meer dan dat

Dan de clou, ondernemen zorgt niet alleen voor een mooie invulling van ons werkend bestaan, het is veel meer dan dat, je leert gigantisch veel over het leven en ontmoet interessante mensen, het zorgt voor nieuwe vrienden en soms zelfs dus voor een broertje. Ons eerste evenement waar wij ooit mee begonnen was het Westfries Open Boardingvoetbaltoernooi, de organisatie van dit toernooi is nu overgedragen aan ons kleine broertje, its all in the family!

To Top