Column

Column van Michiel Beemster: Chardonnay

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/202920905″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Michiel Beemster is mede eigenaar van Fletcha Eventures en maakt elke vierde zaterdag van de maand zijn ondernemerscolumn.

Zaterdag 25 april 2015 – Column van Michiel Beemster: Chardonnay

Ik wil u even mee terug in de tijd nemen, het volgende stukje schreef ik ongeveer 5 jaar geleden. Westfriesland, heerlijk om te wonen, de mensen zijn harde werkers en altijd heel gezellig in het weekend. Laat ik nou voor op stellen, dat ik niemand in de wielen wil rijden en dat als iemand zich niet aangesproken voelt, dit dan ook niet moet doen.

We gaan even terug in de tijd, 2009.

Ik ben met een groepje stagiaires op mijn werk een thema aflevering van BNN aan het kijken over zelfmoord onder jongeren. Een van de jongeren verteld in een iets wat beschonken toestand dat een van de redenen dat er in Westfriesland veel jongeren zijn met negatieve en suïcidale gedachtes omdat de mensen niet kunnen praten. Op dat moment fietst een van zijn ‘maten’ weg en roept wat lul je nou ‘homo’ en lacht zich rot. De jongen lacht het weg en het gesprek is afgelopen.

Het woord homo dus, wat in Westfriesland vaak wordt geassocieerd met slap gedrag en daar valt praten dus blijkbaar ook onder. Waarom zouden mensen niet kunnen praten over onderwerpen wat gevoelig ligt, terwijl daar blijkbaar toch wel behoefte aan is?

We gaan weer terug naar het heden.

Niet lang geleden bezocht ik een feestje ergens in Westfriesland, ik liep naar de bar en bestelde een Chardonnay. De mevrouw achter de bar vertelde mij cynisch; Dat hebben wij allemaal niet hoor, witte wijn kan je krijgen. Ik bedoelde er eerlijk gezegd niets raar mee en wilde helemaal niet decadent overkomen, ik vind als ik witte wijn drink, Chardonnay gewoon het lekkerste. Waar wil ik naar toe denkt u. In Westfriesland zijn wij in veel dingen zo ontzettend goed en zijn wij gezamenlijk ook ontzettend goed bezig. Alleen op de een of andere manier heerst er een cultuur van doe maar normaal dan doe je gek genoeg, wijk je iets of probeer je jezelf te profileren, dan wordt vaak je kop er af gehakt.

Dat vind ik zo ontzettend zonde, laten wij met zijn alleen nog trotser op ons mooie Westfriesland zijn en laten wij met zijn allen veranderingen en nieuwe initiatieven toejuichen.

En anders zijn is mooi, want grijze duiven zijn er al genoeg.

Proost, doe mij nog maar een Chardonnay.
Populair deze week

To Top
*/ ?>