Starter van de Week

Starter van de week: Jantien Pronk van de Bakker van Hoorn

30-3-2016, Hoorn Voor de starter van de week zijn we bij de bakker van Hoorn. Jantien Pronk is in oktober 2015 gestart met de bakker van Hoorn met als filosofie om eerlijk en puur brood te maken zonder kunstmatige toevoegingen.

Jantien Pronk is in oktober 2015 gestart met de bakker van Hoorn met als filosofie om eerlijk en puur brood te maken zonder kunstmatige toevoegingen.

HOORN – Starter van de week is sinds maart 2016 een nieuw wekelijks item bij Westfriesland in bedrijf. Een kort vraaggesprek met een foto gemaakt op locatie door Guillaume Groen. De zaterdag daarop is de ondernemer te gast in het gelijknamige radioprogramma, voor een uitgebreid gesprek. Dit interview wordt later aan deze pagina toegevoegd.

Op een frisse zonnige voorjaarsdag ging Guillaume op bezoek bij Jantien Pronk van de Bakker van Hoorn aan de Kerkstraat in Hoorn.

Zes vragen aan de Starter van de Week

Wanneer ben je gestart met de Bakker van Hoorn? Vanuit een passie voor puur eten ben ik in januari 2015 bij de Bakery Institute begonnen aan een opleiding tot broodbakker. Hier heeft onder andere Francois Brandt mij geleerd om het lekkerste brood te bakken. En op 31 oktober 2015 ben ik echt begonnen. Ik wilde per se open voor de feestdagen zodat ik de feestdagen nog mee zou pakken maar ik ben verrast door de omzet en het succes van de winkel.

Wat doe je precies en wat voor product verkoopt je? Ik bak eerlijk brood op basis van eigen gemaakte desem zonder toevoegingen en zonder brood verbetermiddelen. Ik werk met lange rijstijden daardoor ligt het brood tot de volgende ochtend. We kunnen daardoor ook wat later beginnen en door de lange rijstijden krijgt het brood meer smaak en is het beter te verteren. Daarnaast maken we heerlijk plaattaarten met de smaken sticky toffee, wortel, brownie, appel en cheesecake. Alles eerlijk en puur. Je kunt dit natuurlijk komen ophalen in de bakkerijwinkel. Maar je kunt ook rustig genieten van een heerlijke kop koffie met een lekker taartje

Wie zijn de ondernemers? Ik ben de enige ondernemer. Maar ik kan en doe het niet alleen. Samen met mijn team maken we de bakkerij tot een succes.

Wat maak jou product of dienst anders dan andere aanbidders? en waarom. Door onze eigen manier van bakken zonder toevoegingen en broodverbetermiddelen. maakt het dat we een eerlijk en smakelijk product aanbieden waar mensen blij van worden.

Wat zijn je groei ambities en waar sta je over 1 en 5 jaar? hoe ga je dit bereiken? Over 1 jaar weet Hoorn en omgeving on verhaal en kunnen mensen zelf brood komen bakken en zelf ervaren hoe het is om een puur, eerlijk en smaakvol brood te maken(kan nu ook al). Het komend jaar gaan we nog meer verschillende workshops organiseren zoals ‘Echte mannen bakken brood’ waar we met hamers en zagen bierbrood en brownies gaan maken. Over 5 jaar weet iedereen wat de bakker van Hoorn doet en weet iedereen wat desembrood zonder toevoegingen inhoud. En als iedereen ons kent is het tijd om het verhaal verder te vertellen op een andere plek.

Welke ondernemerstip of wijsheid heb je voor de andere ondernemers? Ga uit van je eigen kracht en vertrouw op jezelf. Blijf dicht bij jezelf en geloof in jezelf. Jij maak het verschil.

INTERVIEW

Zaterdag 2 april in het ondernemersprogramma Westfriesland in bedrijf op Radio Hoorn een uitgebreid gesprek met Jantien Pronk. Luister maandagmiddag hieronder naar het complete gesprek over de start en hoe het ondernemen tot nu bevalt.

Starter van de week: Jantien Pronk van de Bakker van HoornPopulair deze week

To Top
*/ ?>