Starter van de Week

Starter van de week: Leonie en Ewald van Laih Laih’s kruiden en theetuin

Foto: Guillaume Groen
16-4-2016, Ruigoord Voor de starter van de week fotografeerde ik Laih Laih's Kruiden en Theetuin. Waar ze met hun bus op de ruig markt stonden.

Leonie Schirp en Ewald Koomen van Laih Laih’s Kruiden en Theetuin

ONDERDIJK – Starter van de week is sinds maart 2016 een nieuw wekelijks item bij Westfriesland in bedrijf. Een kort vraaggesprek met een foto gemaakt op locatie door Guillaume Groen. De zaterdag daarop is de ondernemer te gast in het gelijknamige radioprogramma, voor een uitgebreid gesprek. Dit interview wordt later aan deze pagina toegevoegd.

Het is zaterdag en na een natte nacht ben ik op weg naar Ruigoord. De culturele vrijhaven in het Amsterdams havengebied. Ik heb een afspraak met Leonie en Ewald van Laih Laih’s kruiden en theetuin. Die op de ruigmarkt staan.

ZES VRAGEN AAN DE STARTER VAN DE WEEK

Wanneer zijn jullie gestart? We hebben in onderdijk een Theetuin waar we in mei 2012 mee gestart zijn. Met de foodtruck die op de foto staat zijn we gestart in maart 2015.

Wat doen jullie precies en wat voor product verkoop je? Mensen bewust laten worden en kennis laten maken met kruiden en vegetarisch eten. Dit doen we met onze theetuin en de foodtruck waar we mee op foodfestivals en markten staan.

Wie zijn de ondernemers? Leonie Schirp en Ewald Koomen werken samen in de theetuin en de Foodtruck. 

Wat maakt jullie product anders dan andere aanbieders en waarom kiezen ze voor jullie? We laten ons inspireren door het seizoen en maken onze producten met volledig natuurlijke grondstoffen. Onze taarten zijn vegetarisch en soms ook veganistisch. We willen graag keuze bieden. We maken onze taarten met speciaal spelt meel uit een duitse molen waar al generaties lang spelt geteeld wordt van hetzelfde land waardoor het meel zo schoon mogelijk is. Hierdoor proberen we de natuur te helpen en de mensen te inspireren.

Wat zijn jullie groei ambities en waar wil je over 1 jaar en over 5 jaar staan. Op dit moment leven we met de dag. De mensen waarderen ons juist omdat het ‘kneuterig’ is. We rondkomen om te leven en we leven niet om te werken. Mocht het ooit niet meer lukken dan gaan we gewoon niet de camper wonen. We leven met de dag. 

Welke ondernemersstip of wijsheid heb je voor andere ondernemers? Blijf geloven in jezelf en geniet! ga bewust met je geld om en neem geen risico’s wees er niet te impulsief mee. Doe wat je wilt doen en denk niet in beperkingen maar in mogelijkheden. 

INTERVIEW

Zaterdag 23 april in het ondernemersprogramma Westfriesland in bedrijf op Radio Hoorn een uitgebreid gesprek met Leonie Schirp en Ewald Koomen van Laih Laih’s Kruiden en Theetuin.

Starter van de week: Leonie en Ewald van Laih Laih’s kruiden en theetuinPopulair deze week

To Top
*/ ?>