Starter van de Week

Starter van de week: Pieter Ratten van P-S-L Sound & Light

foto: Guillaume Groen Fotografie

Guillaume_Groen-Pieter_Ratten-P-S-L-Starter_van_de_Week-GGRO20160303_3654MEDEMBLIK – Starter van de week is sinds maart 2016 een nieuw wekelijks item bij Westfriesland in bedrijf. Elke donderdag een kort vraaggesprek met een foto gemaakt op locatie door Guillaume Groen. De zaterdag daarop is de ondernemer te gast in het gelijknamige radioprogramma, voor een uitgebreid gesprek. Dit interview wordt later aan deze pagina toegevoegd.

Starter van deze week is Pieter Ratten. Guillaume Groen bezocht de nog jonge ondernemer voor een kort portret en stelde hem een zestal vragen. Op locatie is het duidelijk dat de ondernemer actief is in licht en geluid. Overal lampen, kabels, kisten en luidsprekers. Een gesprek in de opslag met Pieter Ratten, geluidstechnicus en eigenaar van P-S-L Pieter Sound Light.

Zes vragen

1.Wanneer ben je begonnen met Pieter-Sound-Light? “1 Januari 2009”

2.Wat doet Pieter Sound Light precies? “Ik verzorgt het licht en geluid op festivals, theatertours, bedrijfsevenementen en pandtours door heel Nederland en soms daar buiten.”

3.Wie zijn de ondernemers in het bedrijf? “Ik ben zelfstandige, maar veel met een vaste ploeg zelfstandig ondernemers.”

4.Wat maakt jouw product of dienst anders dan de anderen in je vakgebied? En waarom kiezen ze voor jou? “Wij leveren 24 uurs kwaliteit. Ze mogen mij altijd bellen. ‘The show must go on’ dus ik zorgt ervoor dat er altijd een oplossing komt. Persoonlijk contact en denken in oplossingen.”

5.Wat zijn je groei ambities waar sta je over 1 jaar en over 5 jaar? “Ik wil graag uitbreiden naar het midden van Nederland. Volgend jaar heb ik in ieder geval een paar evenementen in het zuiden van Nederland gedaan. Over 5 jaar heb ik een aparte locatie in het zuiden en ben ik er veel vaker te vinden.”

6.Welke ondernemers advies of wijsheid heb je voor de andere ondernemers? “Stel een doel en blijf daar bij. Sta achter je product of dienst.”

Interview

Zaterdag 5 maart in het ondernemersprogramma Westfriesland in bedrijf op Radio Hoorn een uitgebreid gesprek met Pieter Ratten. Luister hieronder naar het complete gesprek over de start, de diensten en welke tip hij heeft voor andere ondernemers.


Foto’s Guillaume Groen Fotografie. Ook startend ondernemer en minimaal 3 maanden actief tot ruim 3 jaar? Geef je dan op via redactie@westfrieslandinbedrijf.nl ovv je naam, bedrijf en je contact gegevens.

Starter van de week: Pieter Ratten van P-S-L Sound & Light
To Top