Starter van de Week

Starter van de Week: Richard Wuisman van Fysiotherapie Zwaag

HOORN – Starter van de week is sinds maart 2016 in een nieuw jasje bij Westfriesland in bedrijf. Een kort vraaggesprek en in het gelijknamige radioprogramma is de starter te gast voor een uitgebreid gesprek. Dit interview wordt later aan deze pagina toegevoegd.

ZES VRAGEN AAN DE STARTER VAN DE WEEK

Wanneer ben je gestart? Ik ben officieel gestart op 1 mei 2017.

Wie zijn de ondernemers? Ik ben Richard Wuisman, eigenaar van Fysiotherapie Zwaag en zelf ook fysiotherapeut.

Wat doe je precies wat voor product verkoop je? Mensen kunnen bij mij terecht voor fysiotherapie.

Wat maakt jou product of dienst anders dan de andere aanbieders en waarom kiezen ze voor jou? Ik heb een aantal specialisaties zoals Dry needling, schouderspecialisatie, medical taping en ik ben voedingsdeskundige. Daarnaast ben ik inmiddels ruim 2 jaar in opleiding als osteopaat. Vooral door dat laatste ga ik klachten steeds uitgebreider beoordelen en behandelen en kan ik ook vaak wat betekenen voor mensen die al heel lang met klachten lopen waar geen oplossing voor lijkt. Verder heb ik de praktijk lekker huiselijk ingericht, zodat er een beetje een huiskamer sfeer gecreëerd wordt. Dat maakt het niet zo klinisch en afstandelijk, dat past ook niet bij mij.

Wat zijn je groei ambities en hoe ga je dit bereiken? En waar sta je over 1 jaar en over 5 jaar? Ik hoop binnen 2 jaar mijn studie osteopathie af te ronden, zodat ik mij daar volledig op kan gaan richten. In de tussentijd hoop ik 2 fysiotherapeuten in dienst te hebben, zodat ook de fysiotherapie gewoon blijft doorgaan. Daarnaast ben ik online met een website bezig op gebied van voeding, lifestyle en bewegen, waarbij ik tzt ook online begeleiding wil gaan aanbieden. Over 5 jaar hoop ik dat dit ook leuk draait met mogelijk schrijven van een (e)boek over gezondheid vanuit mijn visie. Verder wil ik de fysiotherapie en de osteopathie verder uitbreiden in de vorm van meerdere locaties, aangevuld met andere disciplines zodat er een soort van (kleinschalige) paramedische centra ontstaan.

Welke ondernemerstip of wijsheid heb je voor de andere ondernemers? Zorg ervoor dat de onderneming past bij je persoonlijkheid, dat het past bij wie je bent. Dan klopt het plaatje, voor jezelf, en ook voor je (potentiële) klanten. Dat maakt het werk leuker en denk ik ook succesvoller.

INTERVIEW

Zaterdag 25 november was Richard Wuisman te gast in het ondernemersprogramma Westfriesland in bedrijf op Weeff. Luister hier het interview terug.

Starter van de Week: Richard Wuisman van Fysiotherapie ZwaagPopulair deze week

To Top
*/ ?>