Column

Column Robert-Jan Knook: Brug

10 maart 2018: Column Robert-Jan Knook: Brug

Het is de maand van de gemeenteraadsverkiezingen. 21 maart mag je naar de stembus. Wordt het lokaal of landelijk, links of rechts, wel of niet? Ja natuurlijk ga je wel, anders werkt de democratie niet. Die raad bepaalt mooi wel even hoe je woont, hoe veilig het is in je gemeente en hoe het is gesteld met het ondernemersklimaat. Ze doen op dat stadhuis meer dan je denkt.

Als trouw luisteraar en lezer weet je dat we middenin de Ondernemersdebatten zitten in de regio. Ondernemend Westfriesland probeert samen met onder andere de Westfriese Bedrijvengroep en de Ondernemers Club Westfriesland de politiek en de ondernemer dichter bij elkaar te brengen. Nou, dat is wel een klus kan ik je zeggen. Maar wel een dankbare, want er is nog een hoop te winnen. Zo had ik meer ondernemers verwacht op de debatten in de SED-gemeenten en in Hoorn, en vond ik de politiek zo nu en dan niet zo ondernemend. Een beetje voorzichtig zelfs, als het gaat om zaken als regionale samenwerking of het promoten van onze regio.

In Drechterland kwam een raadslid na afloop naar me toe met de vraag waarom we geen ondernemers hadden neergezet die iets over hun bedrijf vertelden en over hun wensen. De beste man zat al 27 jaar in de raad. Ik vroeg hem waarom hij dan zelf de afgelopen jaren niet de ondernemer had opgezocht.

Nou ja, het begin is er, want tijdens de borrel na afloop zag ik ondernemers en politiek goed met elkaar integreren. En dat was na het debat in Hoorn ook het geval.

Humor zat er ook wel in. Bij het SED-debat werd bij de stelling dat de dijk Enhuizen-Lelystad vierbaans moet worden, een iemand neutraal gestemd. Toen ik haar vroeg waarom zei ze: ik heb geen rijbewijs. En in Hoorn vergiste Roger Tonnaer zich in de partij waar hij van is. Hij was jaren terug van de PvdA, nu van Fractie Tonnaer. Roger was even terug in de tijd en dat leverde gelach op.

Ook was het leuk om te zien dat ondernemers onderling contacten legden. Zo ontstond er verbinding tussen de voorzitter van de OSH in Hoorn en de voorzitter van de WBG. Maar ook ondernemers vonden elkaar. Toch wel mooi om met zo’n debat verbindingen te kunnen maken.

Samenwerken is mijn devies, ook politiek en ondernemers onderling in Westfriesland. Ook daar is nog angst. Misschien moeten mensen in Westfriesland nog meer met elkaar in contact komen. Nou, de lente komt eraan, gooi de deuren open, laat de boel eens lekker doorwaaien en ga eropuit. Ontdek, ontmoet en ontwikkel.

Column Robert-Jan Knook: BrugPopulair deze week

To Top
*/ ?>