Column

Column Robert-Jan Knook: #Localfirst

11 december 2018 – Column Robert-Jan Knook: #Localfirst

We hebben rond Sinterklaas weer meer online gekocht. Het bedrag groeide flink als je het vergelijkt met vorig jaar. Maar ook in de winkels werd meer uitgegeven. Dat moet ondernemers deugd doen, want dit is de maand waarin veel van hen het geld moeten verdienen.

Het was zo druk dat de pakketbezorgers waarschuwden dat als je niet op tijd had besteld, je het pakje niet op tijd zou ontvangen. Officiële instanties riepen zelfs in het journaal op om naar de stenen winkel te gaan, wilde je zeker zijn van je cadeau.

Ook op social media verschenen berichten waarin werd opgeroepen om vooral de lokale ondernemer te steunen. Koop nou eens een keer niet op internet maar stap naar de winkel om de hoek. Simpelweg om binnensteden te behouden en om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat je geen krimpregio wordt.

Zij zijn het die onze stad gezellig maken met kerst

Nu deze feestmaand halverwege is en we ons langzaam aan het voorbereiden zijn op de kerstdagen, doe ik de volgende oproep: #localfirst! Zij zijn het die onze stad gezellig maken met kerst. Zij zorgen ervoor dat de regio blijft leven.

Het deed me dan ook deugd dat wethouder Ben Tap bij de opening van de ijsbaan op de Roode Steen ook opriep om de kerstinkopen bij de Hoornse middenstand te doen en niet via internet. ,,Geef de ondernemers de steun die ze verdienen, zodat ze ook volgend jaar weer kunnen investeren in Winters Hoorn.’’ Ander voorbeeld is de jaarlijkse kerstloop op het Kleine Noord. Ook een initiatief van lokale ondernemers.

,,Geef de ondernemers de steun die ze verdienen”

Zelf onderneem ik ook steeds meer lokaal of regionaal. Door de aard van mijn werk heb ik een landelijk netwerk maar ik realiseer me dat opdrachten en aankopen om de hoek ook belangrijk zijn. Dan speelt ook het gunnen van handel aan elkaar een rol. Dat is het eigenlijk gewoon. Je gunt elkaar handel.

Denk dus bij je kerstinkopen aan #localfirst
Populair deze week

To Top
*/ ?>