Westfriesland

Hoorns familiebedrijf krijgt hoog militair bezoek

HOORN – Vrijdag 16 november, dag van de ondernemer, bezochten Brigadegeneraal Hans Damen en kolonel Burger Valk het Hoornset familiebedrijf Snijder B.V. Defensie maakt gebruik van grondverzetmateriaal van Snijder BV.

In het kader van de, door MKB-Nederland georganiseerde, Dag van de Ondernemer brachten de brigadegeneraal en de kolonel een bezoek aan Snijder. Vanwege de goed lopende samenwerking, reikte brigadegeneraal Damen vandaag een dankbetuiging uit aan de firma Snijder. Bgen Damen: ‘’De echte economische kracht van Nederland zit in het midden- en kleinbedrijf. Het MKB is van vitaal belang voor bijvoorbeeld een belangrijke economische factor als onze werkgelegenheid.’’

Snijder

Snijder B.V. is gespecialiseerd in grondverzetmaterieel en de daarbij behorende dienstverlening. Zodoende hebben Defensie en deze firma een samenwerking op touw gezet, die tot uiting kwam in de oefening Resolute Engineer in Roemenië van september dit jaar. In die oefening ondersteunden dumptrucks en personeel van Snijder het 101 geniebataljon van de Koninklijke Landmacht bij het afronden van diverse grote infrastructuurprojecten.

Adaptieve projecten

In het kader van de Adaptieve Krijgsmacht wil Defensie intensiever samenwerken met bedrijven en organisaties. Zo wordt gebouwd aan een krijgsmacht die in staat is te reageren op veranderende omstandigheden, daarbij gebruik makend van de kracht van de buitenwereld. Zo kan militaire capaciteit tijdelijk en flexibel worden opgehoogd, naar gelang de behoefte. Naast samenwerking met de bouwsector en de logistiek wereld, is Defensie ook bezig met adaptieve projecten in de IT-sector.

Hoorns familiebedrijf krijgt hoog militair bezoek
To Top