Column

Column Robert-Jan Knook: Aandacht

9 april 2019 – Column Robert-Jan Knook: Aandacht

Ondernemers vragen me weleens of ik hun bedrijfsnaam niet even kan noemen in het ANP-nieuws. Mijn antwoord is dan altijd: natuurlijk, geen probleem. Dat kan natuurlijk niet, want dan zou ik mijn laatste bulletin hebben gelezen. Daarna kom ik vaak met adviezen hoe die ondernemer zelf kan zorgen dat hij of zij in het nieuws komt. Daar geef ik ook lezingen over.

Een van de manieren om in het nieuws te komen is zorgen dat je als bedrijf heel hard groeit. Dan maak je kans op een FD Gazelle, voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. In de regio Noord-Holland zijn er ook genoeg jaarlijkse verkiezingen. Volgende maand bijvoorbeeld de finale van de Ondernemersverkiezing Noord-Holland. Daar ben je al te laat voor om je aan te melden. Volgend jaar weer een kans.

Makkelijk om in te schrijven

In november worden de NHN Business Awards weer uitgereikt en laat die inschrijving nu net zijn geopend! Er zijn verschillende categorie├źn waarin je kunt meedoen. Dit jaar ook met een extra thema award in de sector energie en duurzaamheid. Makkelijk om in te schrijven en ze hebben bovendien al jaren een aardige presentator.

Vorig jaar ging Karsten Tenten uit Zwaag met twee prijzen naar huis. Die waren eerder al in het nieuws geweest vanwege de grote brand die het hele pand verwoestte. Nu waren ze weer in het nieuws, maar dan positief. En ik zag een paar dagen geleden dat de eerste echte stappen zijn gezet voor de bouw van het nieuwe tentenparadijs. Gewoon een filmpje op Facebook dat makkelijk kan worden opgepikt als nieuws.

Je moet als ondernemer opvallen. Laat zien wat je doet.

Het draait allemaal om aandacht. Je moet als ondernemer opvallen. Laat zien wat je doet. Niet alleen op social media maar ook in het echt. Nodig eens relaties uit om een middagje te komen kijken wat je doet. Een soort mini-collegetour bijvoorbeeld. Uurtje interview, rondleiding en afsluiten met een borrel. Nu alleen nog even nadenken wie je daarmee zou kunnen helpen?

Column Robert-Jan Knook: AandachtPopulair deze week

To Top
*/ ?>