Column

Column Robert-Jan Knook: Netwerken

12 oktober 2019 – Column Robert-Jan Knook: Netwerken

Ondernemen is netwerken. De laatste tijd is het weer hoogseizoen op het gebied van trainingen, workshops en dagvoorzitterschappen. Dit zijn de drukste maanden. Veel praten, interessante mensen ontmoeten, dus veel netwerken, en lange dagen. Het ANP verwacht me ’s morgens vroeg al en vaak ga ik tot laat in de avond door.

Eén van die avonden zat ik in Utrecht bij Qoppoconsult. Zij testen IT-producten en processen. Ze vroegen me eigenlijk om te komen vertellen over nieuws, maar tijdens het telefoongesprek merkte ik dat een workshop nieuwsradio maken toch ook wel een bijzondere invulling van hun kwartaalbijeenkomst kon zijn. En zo geschiedde, tot grote vreugde van Arjo Miedema van Qoppoconsult. Soms heb je meteen een klik met iemand en dit was er weer eentje. Arjo Miedema, een ietwat rebelse ondernemer met soms misschien een grote mond maar met een klein hartje, wat een topgozer is dat.

Ondernemen binnen een onderneming is dat, met veel vrijheid en toch ook wat zekerheid.

Met zijn team gingen we dus nieuwsradio maken. Studio ingevlogen, logo’s op de schermen, microfoons aan en gaan. Zes groepen gingen aan de slag met het maken van nieuwsberichten over het bedrijf, een interview over het bedrijf natuurlijk en een commercial over Qoppoconsult. Wat mij meteen opviel was het werkplezier en een vorm van samenwerken waar ik meer over wil weten, midlancen. Ondernemen binnen een onderneming is dat, met veel vrijheid en toch ook wat zekerheid.

Terugkomend op het netwerken. Diezelfde avond ontmoette ik Lieselore van Dijkhuizen, uitgenodigd door IT-specialist Andarr. Lieselore traint in netwerkskills. Waanzinnig interessant want ik ben daar eigenlijk nooit zo bewust mee bezig. Het gaat me toch wel vrij makkelijk af denk ik. Wel vindt ik het soms moeilijk om een gesprek te beëindigen. Lieselore had natuurlijk een tip. Geef die ander een hand om te bedanken voor het interessante gesprek en geef je kaartje. Dan kun je zonder problemen naar je volgende netwerk.

Leerde van haar trouwens dat je op je mobieltje iemands LinkedIN-code kunt scannen om te connecten. Wist ik niet. Jij?

 

 
Populair deze week

To Top
*/ ?>