Column

Column: Robert-Jan Knook: Tips

14 november 2019 – Column: Robert-Jan Knook: Tips

 

Veel reacties op mijn vorige column over netwerken. Zo bedankte netwerkspecialist Lieselore van Dijkhuizen mij voor een opdracht die ze mede door mijn column had gekregen. Goede tip zei ze. En veel mensen vroegen me hoe je dat precies moet doen met het koppelen door middel van een LinkedIN-code op je mobiel. Ook een handige tip.

Tips zijn belangrijker voor een ondernemer dan je denkt. Je moet er alleen wel naar vragen, want je krijgt ze meestal niet zomaar. Zo vroeg ik Kees Verbeek en Marinus Zoutendijk, de oprichters van Abovo Media, in mijn jaarlijkse Collegetour naar hun tips voor de aanwezige ondernemers. Ze waren daar eigenlijk eenduidig in; zorg ervoor dat je focus en visie hebt en blijf dat ook volgen.

zorg ervoor dat je focus en visie hebt en blijf dat ook volgen

In mijn Masterclass Presenteren geef ik tips en tops aan de deelnemers, daar wordt ik immers voor betaald, maar eens in de zoveel tijd vraag ik hen ook tips en tops voor mij. Erg leerzaam kan ik je vertellen. Benieuwd? Nou vooruit. “Ik waardeer de luchtige en met humor doorspekte manier waarop je de adviezen/terugkoppeling geeft, mensen in hun waarde laat maar zonder de essentie uit het oog te verliezen.” Dat is mooie top toch. Nog eentje dan. “Je laat ook daadwerkelijk zien hoe je het zelf doet. Mooie showcase van ‘Practice what you preach’ ”. Nu genoeg lijkt me.

En dan nu de tips die ik kreeg. “Een tip is om in de instructiesessie (dag 1) nog wat meer stil te staan bij wanneer je welke technieken goed kunt toepassen.” Een andere tip ging over meer stilstaan bij storytelling en de manier waarop je moet ademhalen als dat niet goed gaat. Kijk, daar heb ik wat aan.

Ik pleit voor meer tips en tops voor ondernemers. Heb jij nog een tip voor mij als columnist?

 

Column: Robert-Jan Knook: TipsPopulair deze week

To Top
*/ ?>