Column

Column Robert-Jan Knook: Wat nieuws

15 januari 2019 – Column Robert-Jan Knook: Wat nieuws

 

Zo, de laatste kerstverlichting bij de buren is ook weg. De nieuwjaarsrecepties hebben we weer achter de rug, iedereen heeft weer van alles aan goede voornemens en het is weer langer licht! Tijd voor wat nieuws.

Het grappige is dat ik elk uur wat nieuws heb als ik bij het ANP aan het werk ben als nieuwslezer. Elk uur die deadline ook, er moet weer iets nieuws komen. Dat geeft het werk ook een zekere gezonde spanning, zeker als er opeens iets aan de hand is, zoals een brand of een ontruiming vanwege een verdacht pakketje.

Maar ook zakelijk gezien is er vaak behoefte aan wat nieuws.

Ik denk dat bijna iedereen behoefte heeft aan wat nieuws. Ook voor zichzelf. Je wilt toch om de zoveel tijd weer een nieuwe jas of broek, om maar een voorbeeld te noemen. Maar ook zakelijk gezien is er vaak behoefte aan wat nieuws. Een nieuwe site bijvoorbeeld. Zo hebben Rob van Loon en ik de website van Ondernemendwestfriesland weer een likje verf gegeven.

Een goed voorbeeld van iemand die jaren geleden iets nieuws ging doen, is Benno Ellerbroek. Noodgedwongen maar toch. Hij stapte van de ladder af en kocht een camera waarmee hij Hoorn en omgeving begon vast te leggen. Ik denk dat bijna iedereen wel eens een foto van hem gezien heeft, prachtig zijn ze. Sfeervol.

Door Benno raakte ik ook geïnteresseerd in fotografie. Wat nieuws zeg maar. Dus kocht ook ik een camera om me in de fotografie te verdiepen. Door een cursus bij Dennis A-Tjak die ik cadeau kreeg, kwam ik veel meer te weten over dit boeiende vak en ik heb het gevoel dat er nog veel meer te leren valt. Ik ontdek telkens weer wat nieuws.

Wie ook wat nieuws is gaan doen dit jaar is Arthur van Dijk. Aardige man. Tijdje geleden interviewde ik hem over de infrastructuur in Noord-Holland. Nou, daar kan hij nu mooi aan gaan werken, want zoals je weet is hij niets minder dan Commissaris van de Koning in onze mooie provincie geworden. Pssst, Arthur, op LinkedIN ben je nog voorzitter van TLN, volgens mij is het tijd voor wat nieuws.

Column Robert-Jan Knook: Wat nieuwsPopulair deze week

To Top
*/ ?>