Column

[video] Column Marjolijn Dölle: Lock Up op Wereld Kankerdag

22 janauri 2019 – Column Marjolijn Dölle: Lock Up op Wereld Kankerdag voor Inloophuis Pisa

4 februari is het Wereld Kankerdag. Die dag zijn er ongetwijfeld heel veel activiteiten om aandacht te vragen voor onderzoek naar kanker. Daar is veel geld voor nodig en gelukkig geeft Nederland daar altijd royaal voor.

Maar er is ook aandacht nodig voor alles wat er bij kanker op je afkomt. Voor de (psycho)sociale zorg voor patiënten, hun omgeving en hun nabestaanden.

In Hoorn hebben we hiertoe voor de hele regio  Westfriesland een Inloophuis. Inloophuis Pisa in Hoorn. Daar kun je altijd terecht met je emoties, frustraties, zorgen en angsten rond het onderwerp kanker. Of je nu zelf kankerpatiënt bent, iemand verzorgt, of nabestaande bent, je bent er welkom. PISA staat voor Praten-Informatie-Steun-Aandacht. En dat is nodig als je leven op zijn kop staat. Weet je trouwens dat 1 op de 3 mensen met kanker te maken krijgt?

Bij Pisa kunnen mensen hun ei kwijt, of even ontspannen. Lotgenoten treffen en verhalen delen. Het is zò belangrijk!

Ik ga mij op 4 februari inzetten voor Inloophuis Pisa om geld in te zamelen. Ik doe dit met 5 anderen tijdens een LockUp. We worden met elkaar opgesloten in Inloophuis Pisa, en gaan dan al onze relaties en contacten bellen. We vragen iedereen een bedrag te schenken. We streven ernaar om tenminste € 50.000 in te zamelen. Dat is minimaal nodig om inloophuis Pisa in stand te houden.

Waarom ik dit zo belangrijk vind? Dat wil ik graag toelichten.

In 2017 kreeg ik zelf de diagnose borstkanker. Gelukkig was ik er op tijd bij, en voor mij is de enige tastbare herinnering aan deze periode een “ingedeukte” borst.

Ik weet nog dat ik vooral verbaasd was toen ik hoorde dat ik borstkanker had. “Dat kan toch niet?”, hield ik mijzelf voor. “Mijn man heeft immers al kanker. Het kan toch niet waar zijn, dat we alle twee ziek zijn?”. Maar daar wordt door meneer Kanker niet naar gevraagd. We waren gewoon beide de Sjaak!

Ik heb de afgelopen jaren heel veel geleerd over kanker, chemo, immuno, bestralingen, vermoeidheid, bijwerkingen, enzovoort enzovoort. Ik heb ook geleerd dat ziek zijn heel veel geld kost. De vele ziekenhuisbezoeken vragen vervoers- en parkeerkosten. Speciale BH’s voor na de operatie. En wat denk je ervan wat het kost als je ZZP’er bent en niet kunt werken? Of als je rond moet komen van het sociaal minimum en je hebt helemaal geen geld voor al die extra kosten, laat staan voor een extraatje om jezelf eens een keer te verwennen bij al die ellende?

Ik moet vaak aan die mensen denken. Mensen met dubbele pech, mensen die alleen zijn en geen luisterend oor in hun omgeving hebben.

Een Inloophuis als Pisa hebben we hartstikke nodig…..kanker raakt ons allemaal!

Help je mij geld in te zamelen voor Pisa?

Kijk op www.inloophuispisa.nl voor meer informatie.

Ik bel je op 4 februari. Je kunt ook nu al je donatie overmaken. Het rekeningnummer is NL 59 RABO 0148 129 439, tnv Inloophuis Pisa, LockUp Marjolijn.

 

Dankjewel!
Populair deze week

To Top
*/ ?>