Column

Column Marjolijn Dölle: Westfries ondernemersgala 2020

17-02-2020 – Column Marjolijn Dölle: Westfries ondernemersgala 2020

Wat was het een geweldig Gala, 13 februari 2020. Het jaarlijkse Westfriese Ondernemersgala in Hoorn. Voor mij was dit de beste editie tot nu toe. Alles klopte. Chris Wobben die als geen ander wist dat je als presentator ondergeschikt bent aan gasten en winnaars. Daar kunnen de BN’ers nog iets van leren!

Het galadiner in de kleine zaal van de Park Schouwburg, zodat de gasten niet met bussen verplaatst hoefden te worden. Groot respect voor van der Valk die daar alle medewerking aan heeft verleend. Petje af voor Ted Culinair om voor zo veel mensen een puike en sjieke maaltijd in elkaar te zetten.

En de grondslag voor al dat moois ligt natuurlijk bij het bestuur onder de bezielende leiding van Colin van der Laan. Aan alle details is gedacht. Inrichting, bediening, sfeer: TOP! Zo langzamerhand is het Westfriese OndernemersGala een ware beleving! Bij al die complimenten heb ik slechts 1 minpuntje: ik had verwacht dat wij ergens tijdens het diner even zouden stilstaan bij het heengaan van onze grote meesterkok Lucas Rive. Dat heb ik gemist. Maar bij deze is hij genoemd.

En dan het bekendmaken van de prijzen. Wat een feest! De ontlading van de winnaars is fantastisch om te zien. De kroon op hun harde werken om zo gewaardeerd te worden. Dat raakt de ondernemers zichtbaar. Daar doen ze het voor. Ik vind het echt indrukwekkend en tranentrekkend om te zien.

Ik weet inmiddels dat er een intensieve screening aan vooraf gaat voordat een bedrijf überhaupt genomineerd kan worden. En dan begint de jurering, waarbij vele aspecten meegenomen worden. Zo ook het element van maatschappelijk ondernemen. Daar ben ik heel blij mee, want ik ben er stellig van overtuigd, dat dit element de komende jaren alleen maar belangrijker wordt. Betekenisvol ondernemen is de nieuwe trend. Het besef dat wij met zijn allen een betere wereld moeten maken, zowel op het gebied van milieu, als op sociaal en maatschappelijk gebied, wordt steeds meer gemeengoed bij ondernemend Nederland.

De winnaars, Oranje Buiten, Sportcentrum Hoorn en Gitzels, zijn allemaal sociale ondernemers die ook kansen bieden aan mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. En daarmee zijn zij daadwerkelijk vaandeldragers van de betekeniseconomie. Dit is ondernemend Westfriesland op zijn best!

Weet je trouwens dat de Westfriese Bedrijvengroep en WerkSaam Westfriesland steeds meer gezamenlijke activiteiten oppakken? Een unieke publiek-private samenwerking om in de regio echt het verschil te maken?! Daarover ga ik je meer vertellen in een volgende vlog.

Column Marjolijn Dölle: Westfries ondernemersgala 2020Populair deze week

To Top
*/ ?>