ZWAAGDIJK-OOST – Hessing SuperVers met hoofdkantoor in Zwaagdijk-Oost heeft zijn nieuwe productielocatie in Greenport Venlo officieel geopend. Na vijf jaar van ontwikkeling en testen van interne productieprocessen worden nu de eerste spinaziezakken geproduceerd die hun weg vinden naar supermarkten. De nieuwe locatie is ontworpen als een echte high-care omgeving met 100 productielijnen voor het snijden, wassen, drogen en verpakken van verse groenten. De aansturing van de processen gebeurt door een getraind team van specialisten, versterkt door Autonome, Mobiele Robots (AMR).
Frank Hessing, CEO van Hessing SuperVers, zegt: “We gaan verder dan een groentesnijderij alleen. Wij hebben de fabriek zo ontworpen dat wij ook toekomstige productinnovaties kunnen verwerken.” Plantmanager Niels Deenen voegt hieraan toe: “Als we kijken naar de spinazielijn, dan was het belangrijkste dat deze in staat moet zijn het aanhangend vocht dat aan spinazie blijft hangen tot een minimum te beperken. De nieuwe spinazielijn die nu draait is hypermodern en zorgt dat er zo min mogelijk vocht aan de spinazie blijft hangen.”
Banen
Met de komst van de nieuwe fabriek zijn veel extra banen beschikbaar. Een deel van de medewerkers zal vanuit andere vestigingen naar Hessing in Greenport Venlo overstappen, maar dit is niet genoeg om alle vacatures te vervullen. Frank Hessing: “We willen daarom naast huidige medewerkers ruimte geven aan werkzoekenden uit de regionale arbeidsmarkt en zoeken toppers op alle niveaus.” De werkomgeving zelf is ook ingericht met de nieuwste voorzieningen, zoals moderne kleedruimtes en het SuperCharge Café waar medewerkers de lekkerste en gezondste maaltijden kunnen nuttigen tijdens pauzes.