Westfriesland

Bakkersland verkoopt MultiVlaai aan Hermans Investments uit Hoorn

HOORN – MultiVlaai,bekend van de Limburgse vlaai, krijgt een nieuwe eigenaar. Bakkersland verkoopt MultiVlaai per 1 november aan Hermans Investments.

Hermans Investments is onderdeel van de Hermans Groep, een bedrijf dat sinds 1972 onder andere actief is op het gebied van retail, franchising en logistiek. Hermans is een allround dienstverlener, met focus op ontwikkeling van en samenwerking met A-merken.

Bakkersland neemt na ruim 25 jaar afscheid van MultiVlaai. Alle medewerkers van MultiVlaai gaan mee over naar de nieuwe eigenaar, zodat er geen banen verloren gaan. “Wij zijn van mening dat MultiVlaai beter tot zijn recht zal komen binnen een organisatie met grote kennis van en ervaring met franchising. In Hermans Investments zien wij daarvoor de geschikte partij”, aldus Eugène Scholten, algemeen directeur van Bakkersland. “De samenwerking tussen Bakkersland en MultiVlaai zal worden voortgezet. We hebben een lange termijn samenwerkingsovereenkomst, waarbij we de productie en levering van de vlaaien vanuit onze bakkerij in Sevenum blijven verzorgen.”

MultiVlaai franchisenemers exploiteren met elkaar 112 vestigingen, verspreid door het hele land. MultiVlaai is ook actief in de online verkoop van vlaaien en gebak.

MultiVlaai past uitstekend binnen de strategie van Hermans Investments. “Wij zijn blij dat de gedegen en succesvolle franchise-organisatie MultiVlaai onze portefeuille van formules komt versterken. MultiVlaai heeft een sterke marktpositie en een goed netwerk van winkels. Wij zien veel mogelijkheden om verdere groei van MultiVlaai een impuls te geven,” aldus oprichter en CEO Kees Hermans. “In nauwe samenwerking met de franchisenemers onderzoeken we welke kansen er liggen voor de winkelformule, om deze vervolgens verder uit te kunnen bouwen.”


To Top