Westfriesland

Een dag vol drukte bij opening winkels Zwaagdijk

ZWAAGDIJK-OOST – Woensdag 21 november was de dag dat veel van de nieuwe winkels bij het Winkelhart van Zwaagdijk de deuren openden. Het was zelfs zo druk dat het terrein even niet meer toegankelijk was voor auto’s. De rest van de dag waren verkeersregelaars noodzakelijk op het terrein en daar buiten om al het verkeeer in de juiste banen te leiden. [singlepic id=27 w=320 h=240 float=none]

Pets Place, Zalm Schoenen, Michael Nobbe Optiek en Aldi openden vandaag voor het eerst de deuren voor het winkelend publiek. Wibra en Action en Mammoet Meubelen waren al eerder open. In de regio weet men de winkels goed te vinden. Veel publiek uit Westwoud, Hoogkarspel, Zwaagdijk en ook Hoorn komen met de auto naar Zwaagdijk.

Vanaf de vroege openingsuren reden de auto’s continue af en aan op het terrein op zoek naar de ene vrije plaatsje. “Zo’n druk had ik het zeker niet verwacht. Zoiets is gewoon lastig te voorspellen,” aldus Leo Entius. “We hebben ruim 200 parkeerplaatsen beschikbaar, maar de mensen blijven maar komen.”

Ook de winkeliers zijn tevreden. Michael Nobbe is zeer blij met zijn winkel. “Gisteravond rond 21.30 uur was alles klaar voor de dag van vandaag. Leuk ook dat mijn oude klanten van winkel vorige winkel weten mij nu ook hier te vinden.” Het is voor hem een dag van handen schudden en felicitaties in ontvangst nemen. “Maar niet alleen kijkers, ook al diverse kopende klanten,” aldus een tevreden winkelier.

Enkele mensen zochten tevergeefs naar de nieuwe Jumbo Supermarkt. Daar werd nog flink geklust om de winkel op 5 december te kunnen openen. Gelukkig kan men voor de boodschappen ook terecht bij de Aldi. Zonder bijzondere acties is het flink druk bij de kassa’s. Veel Westfriezen zullen de komende weken koffie drinken van de Aldi. Het maximale verkoop aantal van 6 per klant werd door enkele kopers omzeild door nog een keer de winkel te bezoeken. Gelukkig was de nieuwe voorraad koffie weer op tijd in de winkel om niet mis te grijpen.

[nggallery id=4]


To Top