Column van Otto

Column van Otto: Sinterklaas

ottowijnenZaterdag 30 november 2013 – Column van Otto: Sinterklaas

Tabberd, schimmel, vrind, wild geraas, gard, roe, wimpels, gewis: het vocabulaire van mijn kinderen wordt deze dagen flink uitgebreid met de meest rare woorden, die ze de rest van het jaar niet nodig zullen hebben. Maar goed; die rare liedjes horen erbij, net als pepernoten en zwarte pieten.

Vorig jaar ging ik als kersverse inwoner van Hoorn kijken bij de intocht; een echte stoomboot! Prachtig! Wat een mooi gezicht! We waren te gast bij een gezin dat in de haven woont, dus we zaten op de ere-tribune, zeg maar.

Enige minpuntje: die toeter! Mijn oudste dochter, van toen bijna 3 is er nog steeds van van de leg, zo hard!! Dit jaar heeft ze de intocht op TV gezien. Ik was er niet bij, maar toen ik terugkwam was het eerste wat ze me in de gang toeriep: ‘Het was helemaal niet eng!!!”.

Over de TV gesproken: wat waren we als stad weer effe lekker in het nieuws. Als je nu op Google de woorden “Hoorn” en “Kapper” intikt, suggereert ie “Massage” en “Undercover”!

Nu ben ik niet zo’n fan van die Stegeman – ik vind ‘m zo weinig tactisch – maar het is wel goed dat ie die lui geconfronteerd heeft. Kapsalon Rita is er nu dan ook mee gekapt..

Maar hoe is het mogelijk dat we op SBS moesten wachten tot hier werd ingegrepen? Als dit mijn vrouw was overkomen, zou ik op hoge poten die zaak zelf wel ‘gesloten’ hebben! En meneer “Nahel S” ook! En hoe zit dat met die andere kappers in de stad? Is er niemand die dit wist? Niemand van de belangenvereniging Kleine Noord en Noorder Veemarkt die een vermoeden had?

Enfin; Vrind Nahel krijgt met veel geraas de roe en daarna de gard, gaat dan gewis in de zak naar Spanje. Hopelijk krijgt ie een kriebelende schimmel onder z’n ‘tabberd’. Is ie nou helemaal betoetert!

Otto

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/playlists/16105616″ params=”auto_play=true” “height=”200″ iframe=”true” /]


To Top