Westfriesland

Flirten en netwerken tijdens tweede editie ‘Koppie Doen’ [+foto’s]

WOGNUM – Dinsdagavond was de tweede editie van Koppie Doen, het netwerkevent voor de Westfriese Ondernemers. Een avond vol zakelijk flirten, ren je rotten en veel nieuwe contacten opdoen. Netwerken een vast onderdeel van de moderne ondernemer.

Na de eerste editie in november 2012 organiseerden OCWestfriesland, Westfriese Bedrijven Groep en de Kamer van Koophandel Noordwest Holland een tweede editie in het Atrium bij BDO en Scholtens Groep in Wognum. Met ruim 170 aanmeldingen, ook meer als de vorige editie. De succesvolle ingrediënten waren ook nu weer aanwezig. Luchtige informatie en praten met steeds andere ondernemers. Geholpen door een stoelendans en gelijkgestemden vinden tijdens Ren Je Rot.

Na de opening door de dagvoorzitter was het woord aan de nieuwe voorzitter van de Westfriese Bedrijven Groep, de heer Piet Mol. Daarna mochten de beide gastheren het woord richten tot de aanwezigen. Directeur Guido Scholten van Scholten Groep vertelde over Scholtens Groep en de bouw. Het verwachtte begin 2016 licht te zien voor bouwbedrijven. Tevens gaf hij aan dat eerdere failliete bouwondernemingen niet de oorzaak waren van slecht leidinggeven, maar van het wegvallen van de vraag. Natuurlijk promootte hij ook het nieuwe bedrijventerrein Zevenhuis (met nieuw logo) en de beschikbare kantoorruimte in het pand.

Zakelijk flirten is anders dan romantisch flirten. Mirjam Wiersma vertelde de aanwezige ondernemers over de do’s en don’ts. Mag aanraken in een werksfeer? Wat is de gepaste afstand in een zakelijk gesprek? Hoe is het om 10 seconden oogcontact te hebben met je gesprekpartner? De ondernemers waren zelf de proefpersonen om de antwoorden te ontdekken en spraken hierdoor ook weer met andere ondernemers.

Het onderdeel Ren je Rot speelde ook met het geforceerd wisselen van gesprekpartner. Elke vraag op het scherm heeft drie antwoorden. Welk antwoord past het best bij de ondernemer? In dat vak zijn gelijkgestemden en daarmee een eerste klik voor een gespreksonderwerp.

Tot slot mocht voorzitter Richard Bot namens de Ondernemersclub Westfriesland de interactieve avond afsluiten en iedereen naar de borrel verwijzen. Daar ging het netwerken onder genot van een hapje en drankje gewoon door.

[nggallery id=7]


To Top