Westfriesland

Keizerskroon Hoorn start met ‘Samen Genieten” concept

HOORN – Restaurant Het Kroonjuweel in Hotel Keizerskroon gaat met de tijd mee. Het introduceert een nieuwe vorm van dineren. Vaste prijzen per type gerecht waardoor de klant flexibel zelf een menu kan samenstellen.
hetkroonjuweel_Hoorn_samen_genieten
Het concept ‘Samen Genieten’ is een afgeleide van het All you can eat concept, maar dan net even anders. “Er is geen totaalprijs, maar een prijs per item, waarbij elk item het formaat heeft van een klein voorgerecht. Het geeft de gasten de mogelijkheid om een avond zelfstandig in te vullen. Wanneer zij haast hebben of juist de tijd, of het grote eters zijn of willen gasten juist een seniorenportie. Met dit concept kan eigenlijk alles,” aldus eigenaar Jurrian Berkhout.

Volgens Berkhout is de tijd voorbij dat enkel de deuren open gingen en gasten kwamen binnen. “Het belangrijk om creatief en innovatief te zijn. Daarin hebben wij nu enorm grote stappen gemaakt. De tijd van stoffigheid en oubolligheid is bij ons voorbij. Nu is het de tijd van hoogwaardige kwaliteit met een blik op de toekomst.”

Het concept is ook doordacht voor de doelgroep van Het Kroonjuweel. Berkhout: “Wij verwachten een iets bredere groep aan te spreken (45+) met behoud van onze eigen doelgroep (50+). Zeker voor deze groep, met een overigens steeds kleiner wordende portemonnee, is dit concept ideaal, het is goed betaalbaar.”

Het introduceren van dit concept brengt ook veranderingen achter de schermen, de keuken. “Ja klopt, voor een dergelijk concept moet je een keuken (brigade) hebben die het aan kan en de vierkante meters om genoeg gasten te laten plaatsnemen. Dat is bij ons het geval”, aldus Berkhout. “Daarnaast hebben wij al veel positieve reacties gehad op het nieuwe concept, waardoor het vertrouwen bij ons hierin erg groot is.”


To Top