Westfriesland

Nieuwe Huis-aan-Huis krant start met veiling advertenties [adv]

[advertorial] HOORN – West-Friesland Media, tevens de uitgever van deze website, ziet mogelijkheden in het uitgeven van een nieuwe huis-aan-huis krant voor de regio West-Friesland. Twee keer per jaar te beginnen in mei moet de krant bij 88.000 huishoudens op de mat komen. De aftrap start met een veiling van een hele, een halve en een kwart advertentie. “Bieden kan vanaf € 50- tot en met vrijdag 29 maart, een koopje bij de toch al goedkope prijzen. Adverteren kan al vanaf € 199,- voor een 1/8 pagina, ” aldus Alex Gitzels van West-Friesland Media.

De krant komt twee keer per jaar uit. De eerste in mei wordt de voorjaarseditie en daarna volgt een editie in het najaar. “Door de frequentie laag te houden is het mogelijk meer aandacht te besteden aan de inhoud. Wij zien de krant meer als een magazine op krantenpapier. En met een interview met ondernemer Dirk Scheringa hebben we gelijk een uniek verhaal.”

Speciaal aan deze krant is, dat hij voor de helft gericht op consumenten en de andere helft op B2B, een soort dubbele voorkant. “Een huis-aan-huis krant voor de helft gevuld met ondernemersnieuws is uniek. Met het groeiend aantal ZZP-ers en kleine MKB bedrijven is deze doelgroep breed verspreid. Met deze krant geven wij ze informatie over starten van een onderneming, boekhoud tips, de beste software en apps en tips voor keuze thuiswerken of bij een flexwerk plek.”

De wereld van de gratis kranten is lastig zeker ook in deze tijden. Toch denkt Alex Gitzels daar een kans in te zien. “Met een professionele partner wordt de krant gedrukt en verspreid, dus daar hoef ik mij geen zorgen om te maken. Ik weet dat veel bedrijven een verhaal hebben naar de klanten. Ik ben ervan overtuigd dat het aantrekkelijk presenteren van deze informatie leidt tot actie bij de lezer. Tevens heb ik een mooie deal met een lokale omroep om naast de advertentie in de krant voor een scherpe prijs ook een maand te horen en te zien te zijn bij Radio Hoorn en HoornTV. Zichtbaarheid voor ondernemers, zonder de hoofdprijs te moeten betalen.”

Met de het veilen van de advertentie hoopt men ook wat meer bekendheid te krijgen voor de krant. “Ik heb al diverse partners en zeer leuke redactie stukken, het zou echt jammer zijn als dit niet gaat lukken!”

Meer informatie over deze krant is te vinden via West-Friesland Media

To Top