Westfriesland

Wijngaard Saalhof krijgt nog geen ruimere horecavergunning voor restaurant

WOGNUM – De dromen en ambities van Wijngaard Saalhof zijn groot. Een eigen restaurant ook open voor niet gasten na 22.00 uur staat hoog op dat lijstje. Probleem is dat de gemeente Medemblik daar eerst goedkeuring aan moet verlenen.

Wijnhof Saalhof zegt zelf een plekje Frankrijk te hebben in Wognum. Een wijngaard met een Bed & Breakfast en vakantiewoningen. Op dit moment kunnen gasten van het restuarant niet na 22.00 uur aanwezig zijn in het restaurant. Dit heeft te maken met de beperkte horeca vergunning van dit moment.

Beste bezoekers van Wijngaard Saalhof, In verband met vermeende overlast, heeft de gemeente Medemblik ons een aantal 
beperkingen opgelegd. Eén daarvan houdt in dat om 22.00 uur in het restaurant geen bezoekers meer aanwezig mogen zijn. 
Dit op straffe van € 1000,- euro per overtreding. Wij hopen op uw begrip en werken aan een oplossing. Wij bieden 
daarom al onze menu’s aan inclusief een arrangement, bijvoorbeeld een rondleiding. Familie Loos

Donderdagavond heeft de gemeenteraad van Medemblik met een kleine meerderheid besloten om nog geen nieuwe vergunning af te geven. Men wil eerst weten wat er wel en niet mag bij dit soor agrarische bedrijven.

Luister hier een interview uit juni 2012 met Céline Loos, binnen het familiebedrijf verantwoordelijk voor de activiteiten. Zij verteld in de uitzending van Westfriesland in Bedrijf alles over Wijngaard Saalhof en de samenwerking met toeristische ondernemers binnen de Westfriese Omringdijk.
[powerpress url=”http://www.westfrieslandinbedrijf.nl/wp-content/uploads/audio/wib20120609_celinaloos.mp3″]


To Top