Westfriesland

Afhaalrestaurant Nam Pla gesloten door gebrek aan Chinese koks

nampla_etenHOORN – Het Aziatische afhaal- en bezorgrestaurant Nam Pla in Hoorn is gesloten. De tekst op de website bevestigt het; “Helaas is Nam Pla op dit moment gesloten.” Het lijkt erop dat niet de crisis maar door het tekort aan goede Chinese koks het restaurant de deuren heeft moeten sluiten.

Eigenaar Robin Wu, ook eigenaar van Madame Cheung en Soya en Hotel Petit Nord, laat via het NHD weten dat eisen van nieuwe werkvergunningen de komst van goed geschoolde koks uit China onmogelijk maken. Deze regelgeving was volgens Wu 10 jaar terug nog soepel met het halen van koks uit China, maar de laatste jaren werden de eisen steeds strenger. Hij verwacht dat landelijk 800 tot 1000 Chinese koks geen werkvergunning meer krijgen en terug moeten naar China.

Een reden voor het aanscherpen van de werkvergunningen aan Chinese koks zou kunnen liggen in de grote database aan werkzoekenden bij het UWV. Robin Wu heeft de ervaring dat zeker in drukke tijden goede koks moeilijk te vinden zijn. “We hebben verschillende pogingen gedaan de vacatures te vervullen, met Nederlandse koks en leerling-koks, maar voor Nam Pla is helaas het doek gevallen,” aldus Robin Wu in het NHD van zaterdag.

Net twee jaar terug hebben Robin Wu en zijn vrouw Hoying flink geïnvesteerd in Nam Pla dat Aziatisch eten met hoge kwaliteit via bezorging of afhaal mogelijk moest maken.


To Top