Westfriesland

Hoorn en horecaondernemers willen efficiënter zaken doen

Roodesteen_deWaag_horeca_terrasHOORN – De gemeente Hoorn en Hoornse horecaondernemers zijn gestart met het Ondernemingsdossier. Wethouder Aart Ruppert ondertekende dinsdag 8 april een samenwerkingsovereenkomst met de voorzitter van de afdeling Hoorn van Koninklijke Horeca Nederland, Rob Baltus. Het Ondernemingsdossier maakt het delen van informatie tussen ondernemingen en overheden makkelijker en efficiënter. Daarmee besparen beide partijen tijd en geld.

Meer tijd om te ondernemen, betere naleving van regels, betere dienstverlening en vereenvoudiging van het toezicht. Dat is het gezamenlijke doel van ondernemers en gemeente Hoorn met het Ondernemingsdossier. Wethouder Aart Ruppert: ‘wij maken het ondernemers graag zo makkelijk mogelijk om aan regels te voldoen. Daarom sluiten wij graag aan bij dit initiatief van Koninklijke Horeca Nederland.”

Zo werkt het Ondernemingsdossier

Het Ondernemingsdossier is van de ondernemer. De ondernemer vult eenmalig zijn of haar bedrijfsgegevens in het online dossier in bij www.mijnondernemingsdossier.nl. Vervolgens kan de ondernemer digitaal vergunningen aanvragen en meldingen doen. Het Ondernemingsdossier helpt ondernemers om alle relevante gegevens direct aan te leveren. Bovendien kan de ondernemer gegevens die hij eenmaal heeft vastgelegd, hergebruiken voor volgende aanvragen. Daarnaast maakt het Ondernemingsdossier de regels inzichtelijk door ‘regelhulpen’, die helder aangeven wat een ondernemer moet doen om de regels na te leven. Het is daarmee een nieuwe en vooral slimme manier van informatie uitwisselen tussen bedrijven en overheden.

Samenwerkingsafspraken

In de samenwerkingsovereenkomst die is getekend, spreken ondernemers en gemeente af hoe zij informatie gaan uitwisselen. Vanaf nu kunnen alle horecabedrijven in Hoorn via www.mijnondernemingsdossier.nl met het Ondernemingsdossier werken.

Landelijk initiatief

Het Ondernemingsdossier is een initiatief van de brancheorganisaties van de horeca (KHN), rubber- en kunststofindustrie (NRK) en de recreatiesector (RECRON). Het Ondernemingsdossier wordt inmiddels landelijk gebruikt door ruim 4.100 ondernemingen, 46 gemeenten, 3 provincies en 2 rijksinspecties. Meer weten? Kijk op www.ondernemingsdossier.nl.


To Top