Westfriesland

Hoorn haakt aan bij 400 jaar KaapHoorn

kaapHoorn_sessie_CinemaOEHOORN – Om de inwoners van Hoorn te informeren en te inspireren organiseert productieburo Zorro als organisator van het KaapHoorn jaar twee informatiebijeenkomsten. De organisatie was positief verrast door de grote opkomst en waardevolle inbreng op de eerste inspiratiesessie. De tweede inspiratiesessie is 23 oktober om 19:30 in het Westfries Museum.

NachtKapers

Jeanneke Scholtens van productieburea Zorro schetste daarna als creatief brein het feestjaar 2015 en in het bijzonder het nieuw te organiseren hoofdevenement NachtKapers. Dit evenement symboliseert de start van de expeditie dan precies 400 jaar gelden. Deze avond en nacht zal de stad in 17de eeuwse sfeer zijn en zal Hoorn zich in al haar kracht aan de wereld presenteren. In de rest van het feestjaar worden enerzijds bestaande evenementen aangepast naar het thema Kaap Hoorn en anderzijds zal er ruimte zijn voor nieuwe initiatieven. Zorro ondersteund in het mogelijk maken van deze initiatieven door fondsen te werven en sponsoren te zoeken.

Input werkgroepen

Participatie van talenten en ondernemers uit de stad heeft een zeer belangrijke rol in het project. Om deze reden ging de groep van ongeveer 70 personen na de presentatie uiteen om verder te gaan in werkgroepen. Deze werkgroepen hadden een verschillende thematiek en stonden onder leiding van inspirerende gesprekleiders. Zo was Magret Wagenaar verbonden aan de werkgroep storytelling. Wouter Hakhof aan de werkgroep NachtKapers en Matthijs van der Horst aan de werkgroep 400 jaar Kaap Hoorn.

Er wordt door de organisatie ook actief gewerkt aan een link met Chili.

Ondernemers

Aan ondernemers in en rondom Hoorn wordt actief gevraagd om mee te denken over producten en diensten die kunnen aanhaken bij het thema KaapHoorn. Ijsjes in een KaapHoorntje of speciaal zeebonken brood. Er wordt door de organisatie ook actief gewerkt aan een link met Chili. “De ambassadeur komt binnenkort langs voor een gesprek en ook kijken wij naar de mogelijkheden van een Westfriese handelsmissie naar Chili. Een land in opkomst en daarmee mogelijkheden voor bedrijven,” aldus Gerben Bakker van Zorro.

Westfries Museum

De volgende bijeenkomst is op 23 oktober om 19:30 in het Westfries Museum en is gelijk van aard. De ideeën en mensen van de twee avonden worden gekoppeld en zo wordt er verder gewerkt aan een feest van en voor Hoorn. Er is nog plaats voor de tweede bijeenkomst en aanmelden kan via gerben@productieburo-zorro.nl.

Foto via Twitter/ @WijkapenHoorn


To Top