Westfriesland

Horeca Hoorn uurtje langer open; Nu tot 04.00 uur

glas bier tappenHOORN – In de gemeenteraad van Hoorn is dinsdagavond via een wilde motie nogmaals gesproken over de toegangstijden en sluitingstijden van de horeca in Hoorn. Met meerderheid van stemmen werd de motie van HOP (Hoornse Onafhankelijke Partij) aangenomen om de toegangstijd op 02.00 uur te houden en de sluitingstijd van 03.00 naar 04.00 uur te verschuiven. Deze tijden gelden voor het weekend en gaan in per 1 december 2014.

Deze motie van HOP is een reactie van het besluit van de burgemeester in september om de toegangstijd te beperken tot 02.00 uur en sluiting om 03.00 uur met een cool down periode tot 03.30 uur. Deze motie werd naast indiener HOP ondersteund door D66, GroenLinks, Hoorns Belang, HSP, PvdA, SP en VOCH. Uiteindelijk stemde ook VVD in nadat de eigen motie het niet haalde. Tegen waren CDA, Fractie Tonnaer en Hoorn Lokaal.

Motie VVD

De VVD bracht de motie in om beide tijden vrij te laten. De motie van de VVD is samen met de Fractie Tonnaer opgesteld en werd ook ondersteund door HOP en de Hoornse Senioren Partij. Dit voorstel werd verworpen.

Burgemeester

De burgemeester gaf aan dat hij gevoelig is voor de meerderheid in de raad voor de aanpassing van de sluitingstijd naar 04.00 uur. Het vrijgeven van de toegangs- en sluitingstijden aan de horeca, de motie van de VVD was voor hem niet wenselijk.

Horeca Hoorn

Frappant is dat het eerste voorstel juist aansloot bij een grote meerderheid van de horeca ondernemers in de binnenstad van Hoorn. Bekijk hier de lijst met voorkeuren van de horeca in de binnenstad. Uitbater Rob Baltus van de Nadorst in Blokker wilde juist vrije sluitingstijden. Het lijkt erop dat politiek en burgers het meest tevreden zullen zijn met deze tijden. De horeca kan langer open, maar heeft de keuze om eerder dan 04.00 uur dicht te gaan.

 

Bron: Dit artikel en onderstaande links in samenwerking met onze websitepartner met Nieuws voor Westfriesland: OnsWestfriesland.nl

[box style=’info’] De video van de gehele raadsvergadering van de gemeenteraad van 21 oktober 2014 is hier nogmaals te bekijken. De behandeling van de sluitingstijden start op 37:12 min. [/box]


To Top