Westfriesland

Nieuw groen voor bedrijventerreinen De Veken en Zevenhuis

Opmeer boomfeestdag De VekenHOORN/OPMEER – Op 12 maart jl. werd de Nationale Boomfeestdag gevierd bij zowel bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn als bij bedrijventerrein De Veken in Opmeer. Ook in de economie breekt de lente aan; er gebeuren dingen om ons heen, er is weer hoop op opbouw.  Op deze mooie lentedag hebben kinderen en bestuurders, vol enthousiasme, hun mouwen opgestroopt en zijn ze hardwerkend aan de slag gegaan om bomen en struiken aan te planten. Het was een eerste aanzet voor de groenvoorziening van deze bedrijventerreinen.

Prettigere omgeving De Veken

Bedrijventerreinen zijn doorgaans niet erg aantrekkelijk. Door o.a. meer groen aan te brengen, ontstaat er gelijk al een prettigere omgeving voor de vele mensen die hier dagelijks werken en in de omgeving wonen. Er wordt dan ook extra aandacht geschonken aan de groenvoorziening op bedrijventerrein De Veken in Opmeer. De jeugdburgemeester en de loco-jeugdburgemeester met leerlingen van De Dubbele Punt (Aartswoud) en de Bonifatiusschool (Spanbroek) werkten samen om met het College van Burgemeester en Wethouders deze klus te klaren.

Zevenhuis

Hoorn boomfeestdag ZevenhuisBij Zevenhuis wordt de omgeving zelfs speels; parkachtig met bankjes om in de pauze een broodje te kunnen nuttigen met uitzicht op brede groenzones en waterpartijen. Er komt een wandel – en fietsroute die eveneens in het weekend door mensen uit de omgeving gebruikt kan worden. Ook het bedrijfsleven wordt gestimuleerd om de ontwikkeling van een bedrijfsgebouw hier op aan te passen; er zijn immers vele mogelijkheden.

Daarom was het ook een prachtig gezicht dat een deel van de samenleving hier samenkwam om een eerste aanzet te geven. Voor Zevenhuis in Hoorn hielpen leerlingen van de Sint Lidwinaschool uit Zwaagdijk-West de wethouders Ruppert en Louwman met planten.

Foto’s Marcel Rob | Bron: OnsWestfriesland.nl

To Top