Westfriesland

Febo franchiser haalt bezorgdienst Burgerme naar Hoorn

Still via Youtube

Still via Youtube

HOORN – Burgerme is een van origine een Duitse franchise organisatie, opgericht in 2011 en richt zich op thuisbezorging van hamburgers en salades. Als het aan ondernemer Ronny van Laere ligt moet in Hoorn straks de derde franchisevestiging binnenkort van start. Via crowdfunding zoekt hij nu nog 100.000 euro financiering.

In Nederland is Burgerme sinds eind 2013 actief en inmiddels zijn er twee vestigingen (Leiden en Apeldoorn).  Van Laere is sinds 1991 actief met de franchiseformule van Febo met nu twee vestigingen in Hoorn en deze blijven naast Burgerme Hoorn actief. Hiertoe is een locatie gehuurd op een centrale plek in Hoorn van waaruit beide bezorgdiensten (Febo en Burgerme) kunnen worden gecombineerd. Beide formules zijn echter wel strikt gescheiden van elkaar.

Financiering

Van de €215.000 benodigde financiering is €30.000 euro eigen geld en reeds €85.000 euro opgehaald via Crowdfundplatform Zencap. Het resterende gedeelte van €100.000 probeert Van Laere nu via Colin Crowdfund te verkrijgen.  Via dit platform biedt hij 8,5% rente vergoeding over een looptijd van 5 jaar.

Onderstaande informatie via Colin Crowdfund (link)

Leen Doel

Het doel van de lening is het aantrekken van de slotfinanciering, teneinde de start van de vestiging van Burgerme in Hoorn te realiseren. De lening zal worden aangewend ten behoeve van de verbouwing en inrichting van het aan te huren pand en de aanschaf van apparatuur, vervoermiddelen, voorraden en betaling van de entree fee aan de Duitse franchise organisatie.

Ondernemer

Ronny van Laere (48 jaar) is een ervaren horecaondernemer die naast zijn succesvolle Febo vestigingen, wil uitbreiden met de Burgerme franchise activiteiten. Hij is bijna letterlijk geboren in de horeca. Jarenlang hebben zijn ouders in Amsterdam een zaak geëxploiteerd onder de naam “Ronny”. Ronny is na zijn studie bedrijfskunde aan Henley, als jongste franchisenemer gestart bij Febo, met een vestiging in Den Bosch. Daarna volgden vestigingen in Arnhem en Schagen. Negen jaar geleden zijn de huidige zaken in Hoorn overgenomen van zijn ouders en heeft hij de strategische keuze gemaakt om alle aandacht op deze filialen te richten. De overige zaken in het land zijn verkocht.

Al meer dan vijftien jaar heeft Ronny zitting in de franchiseraad van Febo. Daarnaast zit hij in de adviesraad aangaande het bezorgconcept van Febo. In 2012 is hij gestart met het opzetten van het concept van thuisbezorgen binnen de Febo formule. De behaalde successen hebben ertoe geleid dat er nu reeds 16 Febo zaken het bezorgconcept hanteren en er dit jaar nog minimaal 25 bijkomen. De ervaringen met het opzetten en uitvoeren van dit bezorgconcept hebben hem ervan overtuigd dat de bezorgmarkt ongekende groeimogelijkheden biedt. Zijn expertise op dit terrein is dus groot en Burgerme is een welkome aanvulling hierop.

Concept Burgerme

Burgerme – Wij brengen jouw burger bij jou thuis.

In de Nederlandse markt van food-delivery is er voor het eerst een eigentijds concept voor de levering van sappige hamburgers en kraakverse salades. Grote diversiteit en individuele food bestellingen zijn de slogans van food-delivery formule Burgerme, die een nieuw tijdperk inluiden in de Food-Delivery branche.

Burgerme biedt een grote verscheidenheid aan hoogwaardige ingrediënten die individueel kunnen worden gecombineerd zoals door de klant gewenst. Of men nu kaas, vurige jalapeños of guacamole kiest – als klant beslist men over de extra toppings die men op zijn favoriete hamburger wilt. Ook bij de denkbeeldige saladebar is de klant koning en kan hij uit bijna 30 verschillende ingrediënten kiezen.

Het aanbod van Burgerme, welke aangevuld kunnen worden met deze ingrediënten, bestaat onder andere uit: de “Hamburger”, de “Veggie burger”, de “Bacon burger”, de “Cheese burger”, alles in de maten single en double. De burger kan worden aangevuld met:

  • fingerfood (patat, chicken wings, gefrituurde uienringen en chili poppers),
  • menu’s, hoe groter de samenstelling des te meer klantvoordeel (upselling),
  • salades,
  • desserts, diverse soorten ijs, donuts en muffins en
  • diverse dranken.

Burgerme wil zo min mogelijk het milieu belasten. Vanwege deze reden vindt bezorging zoveel mogelijk plaats met elektrische scooters en fietsen. Binnen een cirkel van 3 kilometer zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de fietsen. Het is helaas nog niet mogelijk om buiten dit gebied met fietsen te bezorgen en tegelijkertijd onze kwaliteitsnormen en bezorgtijden te kunnen waarborgen. Vandaar dat bezorging daar met de scooters plaatsvindt. De bezorgtassen bevatten een gepatenteerd inductieverwarmingssysteem welke garandeert dat de producten heerlijk warm aankomen

De toegevoegde waarde van de producten en assortiment is “convenience”. Bestellen kan op 3 manieren: via Thuisbezorgd.nl, telefonisch en via de website.

To Top