Westfriesland

BMW dealer Maaral overgenomen door Dusseldorp Automotive

Foto Maaral

ZWAAG – Maaral dealer van BMW en Mini met vestigingen in Alkmaar, Hoorn en Zaandam wordt overgenomen door Dusseldorp Automotive. Dit heeft de dealer recent bekendgemaakt aan haar klanten. Onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) zullen de Maaral-bedrijven worden toegevoegd aan Dusseldorp Automotive. Naar verwachting zal de beoogde transactie in het vierde kwartaal 2016 definitief afgerond zijn.

Enkele weken geleden hebben beide partijen overeenstemming bereikt met betrekking tot de overname en afgelopen vrijdag 14 oktober is de definitieve koopovereenkomst ondertekend. De Maaral-vestigingen zullen verder gaan onder de naam “Dusseldorp”.

Schaalvergroting

Als reden om zijn bedrijven te verkopen geeft Jan Veldman de gedeelde visie, bedrijfscultuur en toenemende schaalvergroting in het BMW dealernetwerk. Jan Veldman is sinds 1994 directeur eigenaar van de Maaral-bedrijven. Hij zal in een adviserende rol nauw betrokken blijven bij de groep.

Dusseldorp

Met deze overname versterkt Dusseldorp Automotive haar positie als BMW en MINI dealer in Nederland. Samen met BMW Group Nederland zal Dusseldorp Automotive verder bouwen aan een optimale klantbeleving en nog betere serviceverlening voor de merken BMW en MINI.

Dusseldorp Automotive is al 60 jaar partner van BMW Group en is naast Apeldoorn, Deventer, Hoogeveen, Naarden en Zwolle nu ook gevestigd in Alkmaar, Hoorn en Zaandam. Onder de naam STARS Schadeherstel beschikt  Dusseldorp Automotive over  een merkonafhankelijk schadeherstelbedrijf. Ten slotte maakt ook het eigen multi-merk leaselabel Dusseldorp Carlease deel uit van de activiteiten van Dusseldorp Automotive.

BMW dealer Maaral overgenomen door Dusseldorp Automotive

To Top