Westfriesland

Drogisterijen Vroegop verder onder vlag DA-formule

ANDIJK – Vanaf maandag 13 juni is het zover, dan zijn de drogisterijen van Jeroen en Monique Vroegop aan het Raadhuisplein in Wervershoof en de Middenweg in Andijk open als DA drogisterij. Volgens Jeroen en Monique past de DA formule het beste bij de invulling die ze willen geven aan hun winkels.
“Soms is het tijd voor verandering, en voor ons betekende dat het omdopen van onze drogisterijen naar de DA- formule. Een eigentijdse drogisterij-formule met ruimte voor lokale invulling en die combinatie is voor ons erg belangrijk,” vertelt Jeroen.

Rebranding

Het omtoveren van de winkels naar de DA- formule vindt tussen de bedrijven door plaats. Ook wordt er de komende tijd assortiment toegevoegd, zoals het DA Huismerk. “Het duurt nog even, maar in het najaar gaan we beide winkels verbouwen naar het nieuwe DA concept Fris, Gezond en Mooi. Wellicht dat beide drogisterijen dan even sluiten. Tot die tijd kan iedereen alvast kennis maken met DA Vroegop” zegt Jeroen.

Interview

Zaterdag 11 juni 2016 gaf mede-eigenaar Jeroen Vroegop een toelichting op de keuze voor de franchise formule van DA. Een formule die hij juist eerder verliet. Ook over vertrouwen in de formule na eerdere financiële problemen op het hoofdkantoor van de franchiseformule. Vroegop: “De keuze heb ik zeker niet zomaar gemaakt.”

Geschiedenis

Een stukje terug in de tijd… Sinds 1984 is de drogisterij in Wervershoof in het bezit van de familie Vroegop. Jeroen: “Mijn ouders kochten in 1984 de drogisterij in Wervershoof en maakten daar een succesvolle zaak van. In 1995 zijn we verhuisd naar de huidige locatie en hebben een mooie plek in het centrum”. De drogisterij in Andijk werd in 1998 overgenomen door Jeroen en Monique. In 2003 werd verhuisd naar het huidige pand in winkelcentrum “Beldershof”. Sinds 2013 genieten de ouders van Jeroen van hun welverdiende pensioen en runnen Jeroen en Monique beide winkels.

Actie en advies bij DA Vroegop

Tweewekelijks kunnen de Andijkers en Werverhovers de folder van DA met aantrekkelijke acties en advies in de brievenbus verwachten. Ook is de landelijke DA cadeaubon vanaf 13 juni verkrijgbaar én te besteden in beide winkels. Jeroen benadrukt dat de huidige klantenkaart gewoon blijft bestaan. Klanten hoeven zich dus geen zorgen te maken over het opgebouwde tegoed. Ook “oude” cadeaubonnen kunnen klanten blijven inleveren in de beide winkels.

To Top