Westfriesland

Van Zanten Breeding directeur Henk Jacobs stapt over naar directie Dekker Chrysanten

HENSBROEK – De heer Henk (H.C.M.) Jacobs (1960, foto) treedt per 1 april 2017 toe tot de directie van chrysantenveredelaar Dekker Chrysanten uit Hensbroek. Hij is nu nog algemeen directeur bij Van Zanten Breeding BV, onderdeel van Royal Van Zanten, waar hij in 2006 in dienst trad. Daarvoor werkte hij in diverse managementposities bij Agrifirm/Horticoop, Royal Sluis en Incotec.

Henk Jacobs Foto via DekkerChrysanten.nl

Henk Jacobs volgt in april directielid Hans Durieux (1951) op, die dan met pensioen gaat. Durieux gaf de afgelopen 10 jaar samen met directeur-grootaandeelhouder Cees Dekker leiding aan de onderneming. Jacobs brengt volgens het bedrijf uit Hensbroek veel algemene managementexpertise en –ervaring mee. Binnen de tweehoofdige directie wordt hij naast Dekker verantwoordelijk voor de productie, P&O, royalty’s en de buitenlandse operaties.

Over Dekker Chrysanten

Dekker Chrysanten, opgericht in 1962, is de laatste 20 jaar uitgegroeid tot een van de grootste chrysantenveredelaars en -vermeerderaars ter wereld. Product- en procesinnovatie zijn de fundamenten onder het succes en de internationale expansie in het bijzonder. Met eigen productiefaciliteiten in Hensbroek (Nederland) en Tanzania is de groep naast Nederland in diverse buitenlandse afzetregio’s actief. Onder meer met testlocaties en verkoopkantoren in Zuid Afrika en Colombia. Bij Dekker Chrysanten werken circa 1.000 medewerkers.


To Top