Westfriesland

Drechterland dwingt Scholtens tot compromis Kadijk

De Drechterlandse gemeenteraad heeft ingegrepen bij de plannen om de bebouwing te veranderen van de nieuwe woonwijk Kadijk. Projectontwikkelaar Scholtens zal eerst met de huidige bewoners een compromis moeten zien te bereiken.

Scholtens wil de wijziging graag doorvoeren omdat de woningmarkt nu wel heel erg stroef is. Met meer en vooral goedkopere woning denkt het bedrijf wel succes te hebben.

Probleem is echter dat de bewoners die er nu al een huis hebben, die koop ooit hebben gedaan in de veronderstelling dat er bijvoorbeeld vrije kavels of twee-onder-eenkappers zouden komen. Het overleg met die bewoners kwam wat laat op gang en is kennelijk verre van vlekkeloos. Dat wil de raad eerst anders zien.

Gemeente Belangen wil best een maand wachten om zo te zien of Scholtens en de bewoners van het plan Kadijk het alsnog eens kunnen worden. Volgens Bep Bregman mag het zelfs nog langer duren, zolang er maar geen onenigheid is. CDA en PvdA willen dit plan liefst helemaal van tafel. ,,Op het moment dat er wel een goed alternatief is en de bezwaren van tafel zijn, dan is het alsnog snel geregeld.’’

Bron: NHD

To Top
*/ ?>