Westfriesland

College Medemblik bezoekt Mobiel Interieur in Andijk

Directeur Harm van der Leek, burgemeester Frank Streng, de wethouders Kasper Gutter en Dirk Kuipers, gemeentesecretaris Wouter Slob en Bedrijfscontactfunctionaris Tamara Koeman. Foto MedemblikAanZee, Henk Prins

ANDIJK – Het college van burgemeester en wethouders bracht op 11 december een bezoek aan Mobiel Interieur in Andijk. Sinds 1988 leidt  Harm van der Leek samen met zijn broer Gerrit Jan het meubelbedrijf met een internationale collectie en een bijzondere vormgeving. Het ambachtelijk vakmanschap loopt als een rode draad door de historie van het bedrijf.

De afgelopen tientallen jaren breidde Mobiel Interieur aan de Dijkweg stelselmatig uit tot de huidige oppervlakte van 8.000 vierkante meter. Om tot deze bedrijfsgrootte te komen, legden de broers Van der Leek zelfs een dijksloot droog. Door de uitbreidingen heeft de winkel een opvallende plaats langs de dijk. Het bedrijf is in 1924 opgezet door de opa van de broers Van der Leek. De naam van het bedrijf is destijds ook door hem bedacht: als imker had hij te maken met bijen die altijd in beweging zijn, vandaar de naam Mobiel.

Van de klanten komt ongeveer de helft uit West-Friesland en de andere helft van buiten de regio.

Ondanks de dalende omzetten in de meubelbranche door de economische crisis, gaat het met Mobiel Interieur relatief voor de wind. Dit komt omdat het bedrijf zich op het hoge segment richt en daaraan vasthoudt, vertelde Harm van der Leek. Daarnaast heeft Mobiel Interieur service hoog in het vaandel staan, onder meer via een aantal stoffeerders dat in dienst is.

Dit was het laatste bedrijfsbezoek van de burgemeester en wethouders van dit jaar. Ook in 2013 zal het college regelmatig bedrijven en organisaties bezoeken. Zo blijven de collegeleden goed op de hoogte van de ontwikkelingen en wordt contact onderhouden met het bedrijfsleven.
Populair deze week

To Top
*/ ?>