Westfriesland

Gratis parkeren en goedkoop per trein bij werk A7

HOORN – Rijkswaterstaat, de Nederlandse Spoorwegen en gemeente Hoorn spelen in op de gedeeltelijke afzetting van de rijksweg A7 in oktober.

Gedurende de vier weekeinden dat er bij Purmerend werkzaamheden zijn, wordt het gebruik van de trein gestimuleerd. Zo moet de drukte op de snelweg en de vertraging beperkt worden.

Rijkswaterstaat voert bij de afslagen bij Purmerend groot onderhoud uit. Er is daardoor in beide richtingen slechts een rijbaan beschikbaar. Naar verwachting loopt de vertraging hierdoor op van dertig tot zestig minuten.

Gebruik van de trein moet de intensiteit op de snelweg verminderen. De verschillende partijen hopen dit te bereiken door de prijs van een kaartje voor een retour Hoorn-Amsterdam te verlagen van 14,80 naar 2,50 euro. Die vier weekeinden is gebruik van het transferium gratis.

Bron: NHD

 

Details en data werkzaamheden

Waar: Purmerend-Zuid tot Purmerend-Noord, beide richtingen
Hinder categorie: Zeer grote hinder, meer dan 30 minuten extra reistijd
Welke hinder: Gedurende 4 weekenden is ter hoogte van Purmerend maar een rijstrook per richting beschikbaar. In het weekend van 6/7 oktober en 13/14 oktober zijn opritten en afritten afgesloten ter hoogte van de aansluiting Purmerend-Zuid en Purmerend. In het weekend van 20/21 oktober en 27/28 oktober is de op en afrit Purmerend-Noord afgesloten. U moet rekening houden met grote vertraging op de A9 en op lokale wegen.

Wanneer: 5 oktober 2012 om 20 uur t/m 8 oktober 2012 om 5 uur
12 oktober 2012 om 20 uur t/m 15 oktober 2012 om 5 uur
19 oktober 2012 om 20 uur t/m 22 oktober 2012 om 5 uur
26 oktober 2012 om 20 uur t/m 29 oktober 2012 om 5 uur

Alternatief Vervoer

Tijdens de werkzaamheden biedt Rijkswaterstaat u verschillende alternatieve vervoersmiddelen. In Hoorn is er een gratis P+R-terrein, waar u uw auto kunt parkeren. Daarnaast kunt u gebruik maken van het vanAnaarBeter-kaartje voor de trein. Voor een dagretour betaalt u een gereduceerd tarief.
Het vanAnaarBeter-kaartje voor de trein is geldig tussen Amsterdam en Hoorn. U koopt het kaartje voor €2,50 bij de NS-kaartautomaat, te vinden onder ‘Evenementen/Acties’.
Populair deze week

To Top
*/ ?>