Westfriesland

Media Markt vs EP Beerepoot; Van tegenstander naar overburen

HOORN – Beide electronicatiewinkels zijn gevestigd op Hof van Hoorn. Waar EP Beerepoot eerst de komst van de Media Markt in Hoorn tegenhield, zijn ze nu overburen. Een mooi verhaal over concurrenten die elkaar versterken. Het Noordhollands Dagblad bezocht de twee directeuren van beide vestigingen. Hoe groot is de strijd om de consument?

Precies een jaar geleden opende EP Beerepoot een vestiging aan de Van Aalstweg. De deuren van overbuurman Media Markt in Hof van Hoorn gingen ruim een maand terug open. Hoeveel last hebben ze nu van elkaar?

Waar veel consumenten verwachten dat de concurrentie tussen beide zaken een de kop kan kosten lijkt dat nu totaal anders uit te pakken.

Media Markt heeft er jaren over gedaan om zich in Hoorn aan de Van Aalstweg te vestigen. Door allerlei problemen en rechtszaken werd de komst van de nieuwe winkel steeds uitgesteld. Beerepoot was een van de tegenstanders, maar stopte de juridische strijd uiteindelijk en besloot zelf met een grote vestiging pal tegenover de concurrent te gaan zitten.

“If you can’t beat them join them. Dat doen we nu.”

Directeur Robert van Wettum van Beerepoot kijkt liever niet terug op de juridische strijd tegen de komst van de Media Markt. “Om onze positie vast te houden moesten wij groter groeien op een zichtlocatie. Het was een bewuste keuze hier te gaan zitten in de wetenschap dat wij een grote concurrent tegenover ons kregen.”

Beide ondernemers blijken nu te profiteren van elkaars aanwezigheid en daarnaast trekken zij samen ook meer consumenten naar dit gebied. In het NHD editie West-Friesland dinsdag meer over dit verhaal.

Bron: NHD

(advertentie)
[adrotate banner=”45″]

artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>