Westfriesland

Precariobelasting Hoorn belast 50% bij dubbel gebruik

HOORN – Horeca ondernemers in Hoorn die elkaars terras op andere momenten van de dag gebruiken worden niet langer elke voor 100% precariobelasting aangeslagen. Een amendement om dit aan te passen naar 50% is donderdag in de extra raadsvergadering aangenomen.

VOCH, VVD, CDA, Fractie Tonnaer en Hoorns Belang steunden dit amendement om 50 procent korting te geven op de aanslag precariobelasting wanneer twee ondernemers voor hetzelfde stuk grond een aanslag krijgen. Het college had voorgesteld om 25 procent korting te geven. Dit geldt voor ondernemers die het terras delen, de één ’s middags en de ander ’s avonds. Zij hoeven dan niet dubbel te betalen. Fractie Assendelft, Fractie Van der Tuin, GroenLinks, PvdA, Hoornse Seniorenpartij en D66 stemden tegen. Daarmee werd het amendement aangenomen.

Een alternatief amendement om geen korting te verlenen van de fracties van D66, Fractie Van der Tuin, GroenLinks, PvdA en de Fractie Assendelft en ook gesteund door de Hoornse Seniorenpartij haalde het niet.

Onroerende zaakbelasting

Het tarief voor de onroerende zaakbelasting wordt voor woningen gemiddeld met 4,45 procent en voor niet-woningen met 3,9 procent verhoogd. Doordat de waarde van de woningen gedaald is, is een hoger tarief gerekend. Omgerekend stijgt de aanslagen voor de OZB gemiddeld met 2 procent. De fractie Van der Tuin stemde tegen.

(advertentie)
[adrotate banner=”95″]
Populair deze week

To Top
*/ ?>