Westfriesland

Wethouder Kasper Gutter opent pension voor arbeidsmigranten in Nibbixwoud

NIBBIXWOUD – Met het definitief niet doorgaan van de ‘Polenhotels’ blijft er vraag naar opvang van arbeidsmigranten in de regio. Een oplossing is het donderdag officieel geopende pension aan de Ganker in Nibbixwoud.

Weliswaar is de locatie al enkele weken in gebruik, maar wethouder Kasper Gutter heeft op donderdag 13 december een pension voor arbeidsmigranten in Nibbixwoud officieel geopend. In het pension aan de Ganker wonen circa dertig mensen die in de agrarische sector werken.

“Van harte spreek ik de wens uit dat zij hier graag zullen verblijven,” verklaarde de wethouder. “Zij komen uit een ander land om hier te werken en daarom verdienen zij een goede plaats om te verblijven. Een kleinschalig pension als dit biedt daarvoor een geweldige mogelijkheid.” Vervolgens feliciteerde de wethouder eigenaar Jeroen Bakker met de nieuwe accommodatie.

De woonvoorziening past uitstekend in het beleid van Medemblik en de andere West-Friese gemeenten om arbeidsmigranten een adequate verblijfplek te bieden. Kasper Gutter: “Weliswaar zijn zij persoonlijk hier meestal maar tijdelijk, maar de huisvestingsbehoefte is permanent, het pensioen past hier prima in.” Medemblik maakt deel uit van het project Kompas met de andere West-Friese gemeenten om voor arbeidsmigranten meer en goede tijdelijke huisvesting te realiseren.

Zaterdagmiddag 15 december kunt u in het radioprogramma ‘West-Friesland in Bedrijf’ op Radio Hoorn tussen 15.00-16.00 uur een interview horen met Jeroen Bakker over de beperkte mogelijkheden van het huisvesten van de arbeidsmigranten, mede met het oog op het wegvallen van het plan voor de ‘Polenhotels’.

 

 

 

 
Populair deze week

To Top
*/ ?>