Westfriesland

Coffeeshop Hoorn 80: Veiligheid en controle belangrijk [+foto’s]

HOORN – Dinsdagmiddag was voor genodigden en buurtondernemers de mogelijkheid om ongestoord een kijkje te nemen in de nieuwe coffeeshop op Hoorn 80. De nieuwe exploitant nam uitgebreid de tijd om te laten zien hoe de veiligheid in en buiten de coffeeshop is geregeld. “Alles om de omgeving netjes te houden en geen overlast te veroorzaken,” aldus John Elbers. Vanaf vrijdag 10.00 uur zal Blue Tomato elke dag tot 20.00 uur geopend zijn aan de Neutronweg op Hoorn 80.

P1100763 (Medium)Binnen en buiten het pand zijn de tientallen camera’s duidelijk zichtbaar. Het is een signaal dat er op je gelet wordt. Niet alleen binnen, maar ook buiten en zelfs op het dak. Bovendien kan dat later ook gebruikt worden voor het plaatsen van bezoekers op de zwarte lijst. Verder is de coffeeshop voorzien van veel glas voor een open en lichte ruimte.

Onderdeel van het beperken van de overlast zijn de huisregels. Deze zijn duidelijk en zijn opgesteld conform de afspraken met de gemeente Hoorn en zijn voor binnenkomst al te lezen op een groot bord. Deze regels worden afgedwongen door diverse beveiligingsmensen die binnen en buiten opgesteld zullen staan.

Het kassa systeem is net als de inrichting heel modern. De klant kan op het scherm in de toonbank de ‘menukaart’  zien en een keuze maken. Via een digitale weegschaal kan de klant zien hoeveel hij koopt en voor welke prijs. In totaal zijn er vier kassa’s. “We moeten nog ervaren hoeveel kassa’s we gaan gebruiken. Tijdens de verbouwing zijn er vele mensen geweest die als iets wilde kopen, maar die moeten nog even wachten tot vrijdag,” aldus Elbers.

John Elbers is duidelijk blij dat hij nu eindelijk open kan. Sinds begin 2013 heeft hij feitelijk de vergunning al op zak, maar door procedures van ondernemers op Hoorn80 is de opening steeds uitgesteld. “Gelukkig was de vorige eigenaar (wegrestaurant De Clown red.) meegegaan met ons. Die geloofde er wel in en heeft met ons afgewacht.”

Hoewel Elbers er alles aan doet om overlast te voorkomen beseft hij dat een toekomst zonder nieuwe procedures lastig is. “Het is nooit helemaal zeker.”

Media aandacht

Radio Interview | Interview HoornTV

[imagebrowser id=10]

Item Blue Tomato op HoornTV


.15
Populair deze week

To Top
*/ ?>