Westfriesland

Arnoud Ruiter: Oranje Buiten kans aan het IJsselmeer

Arnoud_Ruiter_oranje_buitenHOORN – Zaterdagmiddag in mei, de zon schijnt het is circa 25 graden, een mooi moment om Arnoud Ruiter te spreken over zijn strand paviljoen aan het IJsselmeer. Oranje Buiten is het horeca punt in de nog verder te ontwikkelen jachthaven van projectontwikkelaar Ooms. Met een vol terras en enkele spelende kinderen in het strand lijkt Arnoud Ruiter goed gegokt te hebben.

“Ik zei direct ja”

Het begon allemaal een jaar geleden. Ondernemer Bas Pronk was bezig met de opzet van Outdoor Hoorn. Voor zijn buiten sport en spel activiteiten had hij samen met Projectontwikkelaar Ooms een horeca ondernemer op het oog. Maar twee weken voor de start in juni 2013 haakte deze plots af. Bij Restaurant Buiten sprak hij eigenaar Arnoud Ruiter en vroeg of hij interesse had in een strandpaviljoen aan het IJsselmeer. Ruiter: “Daarop heb ik ja gezegd, eigenlijk zonder twijfel.”

Strand van Hoorn

Graag maak ik er samen met Ooms, gemeente Hoorn en de Provincie een succes van.

Nu bijna een jaar verder weet het publiek het paviljoen met een strand van 400 m2 aan het IJsselmeer te vinden. “Zeilers, Fietsers, jetskiers maar ook ouders met kinderen komen hier doordeweeks en in wat grotere aantallen in het weekend.” De huidige overeenkomt is voor drie jaar. “Ik hoop zeker dat ik daarna door kan gaan met nog zeker twee jaar. Verder zien we het wel. Graag maak ik er samen met Ooms, gemeente Hoorn en de Provincie een succes van.”

Samenwerking ondernemers

De ruimte en de ligging maken samenwerking met ondernemers mogelijk. Bas Pronk verzorgt met Outdoor Hoorn evenementen als lasergamen, Expeditie Robinson, waterlopen en kanoverhuur. Wat weer mooi gecombineerd kan worden met koffie vooraf en eten met een drankje na. Andere samenwerkingen zijn er met Raymond Groot’s kookstudio koken.nu; watertaxi Hoorn, Bootcamp van Zeger Schoenmaker, Yoga lessen en de ijscocar van Vivaldi.  Ruiter: “Ik zoek naar mensen die iets kunnen toevoegen en bijdragen aan het gebied en de bekendheid daarvan.”

Totaal heeft hij nu 21 mensen werken bij Oranje Buiten.

Eenvoudig te combineren

Overdag is Ruiter vaak te vinden bij Oranje Buiten. “Ik heb hier goed personeel werken die kunnen dit zelfstandig runnen. Hierdoor kan ik ’s avonds altijd bij Brasserie Buiten mijn gasten ontvangen, dat vind ik net zo belangrijk. “ Totaal heeft hij nu 21 mensen werken bij Oranje Buiten. “Waarschijnlijk komt daar binnenkort ook iemand bij van Op/Maat bij. “

Ruimte dus voor kansen; werkgelegenheid, ondernemen en recreëren en die ook pakken, net als Arnoud Ruiter.

To Top