Westfriesland

De Opperdoezer Ronde is er weer

20140621-P1200526MEDEMBLIK – De Opperdoezer Ronde is weer verkrijgbaar. Om dit extra onder de aandacht te brengen werd er een speciale persochtend georganiseerd voor dit streekproduct. Gemeente Medemblik en Opperdoezer Ronde telers vereniging vonden daarvoor de skeelerbaan Radboud in Medemblik de ideale locatie.

Culinair journalist Noord Hollands Dagblad Jurriaan Geldermans mocht als spreekstalmeester de Opperdoezer Ronde feestelijk presenteren. De ‘Ronde’ moest weer gezien worden als een lekker, maar ook verantwoord ingrediënt. Geen dikmaker, maar een voedingsbron aan vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen.

Feitjes

Andere leuke feiten; totaal 4 miljoen kilo Opperdoezer Rondes geoogst per jaar door bijna 30 telers. De kenners hebben het niet over een schil, maar over het velletje van de Opperdoezer Ronde. Deze mag ook niet geschild worden, schoonmaken met een borsteltje is beter.

Teler, kok en diëtist

Hieronder het item zoals deze is uitgezonden in Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn. Daarin interviews met teler Michel Hoogendijk (0:42),  verkoper bij J.H. Wagenaar Fer Smit (3:17) , topchef Onno Kokmeijer (5:13), diëtiste Louise Groot (7:09) en wethouder Harry Nederpelt (8:44) over de Opperdoezer Ronde.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/155807914″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Foto’s

[nggallery id=19]

To Top