Westfriesland

Ruimte voor Groenmarkt in Hoorn?

Groenmarkt_hoornHOORN – Zondag 31 augustus was de eerste Groenmarkt bij de winkels Hof van Hoorn. Het concept bedacht door Martin Bonne bedenker van o.a. de Tassenclip, delokalekalender.nl, nieuwsteproducten.nl, winkelrondje.nl, overdemarkt.nl en nu dus groenmarkten.nl.

Groene producten

“De groenmarkt is ontstaan doordat  biologische producten hier moeilijk verklaarbaar zijn.”  Amsterdam en Haarlem had al haar biologische markten, maar Hoorn nog niet. Een gat waarin ondernemer Bonne een kans zag. Naast biologische producten was er ook ruimte voor e-bikes en stond Van der Linden van Sprankhuizen met een Opel Ampera, een electronische auto.

Hof van Hoorn

De locatie van deze eerste markt was wat achteraf en miste de gezelligheid van een winkelpromenade met een lint van kraampjes. De ondernemers op Hof van Hoorn hopen met deze Groenmarkt dat er meer bezoekers naar de winkels gaan komen.

“De eerste reacties waren op zich positief,” aldus Martin Bonne. Van de 18 ingeschreven marktkramen waren deze zondag 14 gevuld met een divers aanbod in groene en duurzame producten.  “De meeste van de kraamhuurders hebben omzet kunnen draaien. “

Warenmarkten

Is er ruimte voor Groenmarkten? Dit is nog wel een uitdaging omdat de gemeenten in Nederland het alleenrecht hebben op het organiseren van ‘warenmarkten’.  Mede daarom wordt er vaak bij dit soort markten gekeken naar een thematische invulling. “Maar op de zaterdagmarkt in Hoorn zijn gewoon heel weinig biologische artikelen te koop.”

Zondag 28 september zal van 11.00 tot 16.30 uur de tweede Groenmarkt gehouden worden bij de Hof van Hoorn.

Interview

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/166766379″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

To Top
*/ ?>